Intel Yeni Teknolojiler Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, dünyanın en yaratıcı kişileri listesinde

0

Uzun yıllardır başarılarıyla adından söz ettiren Intel Yeni Teknolojiler Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, Amerika’nın en prestijli ekonomi ve iş dünyası yayınlarından Fast Company tarafından belirlenen dünyanın en yaratıcı 100 kişisi arasında yer aldı.

Türkiye’nin yetiştirdiği en başarılı kadın yöneticiler arasında yer alan Intel Yeni Teknolojiler Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, Amerika’nın ünlü ekonomi dergilerinden Fast Company’nin “Dünyanın en yaratıcı 100 kişisi” listesine girdi. İldeniz, iş, teknoloji, akademi ve sanat dünyasından çok sayıda yaratıcı isimden oluşan listeye seçilen tek Türk oldu.

Intel’e 1998 yılında Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nden sorumlu Pazarlama Müdürü olarak katılan İldeniz, sırasıyla Intel Türkiye Genel Müdürü, 67 ülkeyi kapsayan Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı ve EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi) Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. İldeniz, iş yaşamını 2013 yılından bu yana, Silikon Vadisi’nde, Intel Yeni Teknolojiler Dünya Başkan Yardımcısı olarak sürdürüyor.

Ayşegül İldeniz Intel’in Geleceğini Resmediyor

 

Göreviyle ilgili olarak “Intel’in geleceğini resmediyorum; yepyeni teknolojilere ve bunların kullanım biçimlerine yön veriyorum” diyen İldeniz’in listede yer almasında giyilebilir teknolojiye getirdiği farklı yaklaşımın büyük rolü oldu. Tüketicilerin günlük hayatlarında kullanabilecekleri moda ürünlerini teknolojiyle birleştirme felsefesiyle yola çıkan İldeniz, Intel’in Opening Ceremony ile birlikte geliştirdiği akıllı bileklik MICA’nın yaratıcısı olarak kabul ediliyor. MICA, hem görünümü hem de fonksiyonlarıyla bir kadın aksesuarının teknolojiyle birleştiği en şık keşiflerden biri olarak kabul ediliyor. Ayşegül İldeniz’in liderlik ettiği Yeni Teknolojiler Bölümü son dönemde “50 Cent” adıyla tanınan ABD’li ünlü rapçi Curtis Jackson’ın kulaklık ve aksesuar markası SMS Audio ile birlikte geliştirdiği akıllı kulaklık, yeni nesil sağlık ve uyku takibi cihazı olarak konumlandırılan akıllı saat Basis Peak, moda endüstrisine giyilebilir teknolojiler üretmek ve akıllı teknolojileri herkesin kullandığı markaların içine sokmak için ünlü saat ve aksesuar markası Fossil ve dünyanın en büyük gözlük üreticilerinden Oakley ile gerçekleştirdiği işbirlikleri ve Google ile birlikte bir İsviçre akıllı saati piyasaya sürmek amacıyla TAG Heuer ile yaptıkları anlaşma gibi başarılı gelişmelere imza attı.

Fark yaratmanın başarıya götüren en önemli etkenlerden biri olduğuna inanan Ayşegül İldeniz, “Bizim hayal ettiğimiz dünyada, giyilebilir teknolojiler ve nesnelerin interneti kavramı iç içe geçiyor ve gündelik hayatımızın bir parçası haline geliyor. Bunun için de yine farklı oyuncuları bir araya getirmek, ortak stratejiler geliştirmek gerek. Hedefim tüketicilerin hayatlarını kolaylaştıracak, onlara
keyif verebilecek giyilebilir ürünler ortaya çıkartmak” diyerek giyilebilir teknolojiler konusunda bundan sonraki hedeflerini ortaya koyuyor.

İNTEL 14.05.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here