Turkcell ve Ericsson’dan 5G için işbirliği

0

Turkcell ve Ericsson, 5G araştırma ve geliştirme çalışmalarında iş birliğine gitti.

Anlaşmanın temel amaçları arasında, 5G kullanımına ilişkin gereksinim ve uygulama senaryolarında ortak akıl oluşturmanın yanı sıra, potansiyel 5G teknoloji bileşenlerinin uygulanabilirliği ve performanslarını değerlendirmek ve 5G alanındaki araştırma projelerinde iş birliği yapmak bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell’in, hizmet verdiği alanlarda en gelişmiş teknolojileri şekillendirme ve uygulamada çok kararlı olduğunu dile getirdi. Terzioğlu, şöyle devam etti:
“Ericsson iş birliğiyle, 5G gereksinimleri, uygulamaları ve performansını birlikte masaya yatıracağız. Bu iş birliği bizlere, tüketicilerin ve farklı sektörden kurumsal müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerinin üzerine eğilmemizi kolaylaştıracak. 5G arenasında iş ortaklarımızla yakın çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Ericsson CEO’su Hans Vestberg de “5G adaptasyonun yakın gelecekte olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla dünyada yaygın 4G ağının çok ötesinde hizmet ve imkanlar sunmak üzere, sektörün 5G’ye nasıl adapte olacağına ilişkin çözümlere odaklanıyoruz. Bu gibi operatör iş birlikleriyle çok değerli öngörüler elde ettiğimiz canlı test ağlarına araştırmaları da eklemiş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

HABERTÜRK 13.07.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here