Üniversite öğrencisinin geliştirdiği “Kullanıcıya Özel İndirim Takip Sistemi” mobil uygulaması Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 2015 Tekno Girişim Sermaye Desteği’yle 100 bin liralık hibe almaya hak kazandı.
Üniversite öğrencisinin geliştirdiği “Kullanıcıya Özel İndirim Takip Sistemi” mobil uygulaması Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 2015 Tekno Girişim Sermaye Desteği’yle 100 bin liralık hibe almaya hak kazandı.
İzinsiz e-posta ve SMS gönderiminin yasayla kısıtlanmasından sonra, müşterinin yalnızca istediği ürünle ilgili mesaj almasını sağlayan “Kullanıcıya Özel İndirim Takip Sistemi” mobil uygulamasını geliştiren Yaşar Üniversitesi Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (YAGEM) Proje Uzmanı Fatma Hacıoğlu ile Endüstri Mühendisliği öğrencisi Hanifi Özmenlikan’a 100 bin liralık hibe desteği sunuldu. Yaşar Üniversitesi’nin de Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında 17 bin lira ile desteklediği Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Özmenlikan, “Bu hibeler sayesinde, artık kendi işimiz ve şirketimiz var. Kendi şirketimizi kurduk ve bir yıl boyunca kuracağımız şirketin giderleri bu hibeler sayesinde karşılanacak” dedi.
Firmaların artık müşterilerine izinleri dışında reklam mesajı gönderemediğini belirten Özmenlikan, özetle şu ifadeleri kullandı: “Geliştirdiğimiz sistemle, müşteriler firmaların hangi konularda kendileriyle iletişime geçeceklerine kendileri karar verebilecek. Bu noktada hayata geçirdiğimiz mobil uygulama sayesinde, firmanın müşteri ilişkilerine yeni bir soluk getirmeyi hedefl iyoruz. Örneğin, bir mağazada beğendiği ürünü telefonuna bizim sistemimizle tanımlayan müşteri, o ürün indirime girdiğinde otomatikman haberdar olacak. Böylece kişi, ancak isteği ürünlerle ilgili mesaj alacak. Online alışveriş yapanların oranının Türkiye’de yüzde 30,8’e ulaştığı ve gelişmiş ülkelerde bu oranın yüzde 70 olduğu düşünüldüğünde, uygulamamamızın ulaşabileceği potansiyel de ortaya çıkıyor. Hem online hem normal alışverişlerde kullanılabilecek. Projemiz, tüketicilerin yalnızca kendi istedikleri yerden gelen mesajları kabul etmelerine yönelik. Hem vatandaşın hem de ürünlerini satmak isteyenlerin işine yarayacak.”
Mezun olmadan şirket kurdular
“Rektörümüz Prof. Dr. Cemali Dinçer, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Levent Kandiller ve YAGEM, ilk günden itibaren, öğrencilerine ve onların hayallerine inandıklarını gösterdiler ve destek oldular” diyen Özmenlikan, “Önce Yaşar Üniversitesi’nden patent başvurusu ve 17 bin lira Bilimsel Araştırma Projesi desteği aldık, ardından bakanlık hibesine hak kazandık. Daha mezun olmadan, aldığımız tüm girişimcilik ve Ar- Ge eğitimleri sayesinde kendi şirketimizi kurabildik. Bundan sonra bu projemizi daha da geliştirip, yanına yenilerini ekleyip bizim gibi genç girişimcilere de yol göstererek hedefl erimize ilerleyeceğiz” açıklamasını yaptı.
DÜNYA 14.07.2015