12 öğretmene uzay akademisinde eğitim

0

Türkiye’den 12 öğretmen, dünya çapında 200’den fazla eğitimci arasında yer alarak ömür boyu sürecek Honeywell Educators Space Academy (HESA) yolculuğuna katıldı.

Yenilikçi bir özelliğe sahip olan bu akademi, öğrencileri bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) eğitimini almaya ve bu alanlarda meslek edinmeye teşvik etmek için öğretmenlere esin kaynağı oldu.

Bu yıl, 24 ülkeden 205 öğretmen programa katıldı. Türkiye’den ise rekor katılımla İstanbul, Kocaeli, Gaziantep, Ankara ve Kayseri olmak üzere 5 farklı şehirden 12  Türk öğretmen programda yer aldı.

HESA’ya katılan 12 öğretmenden bir tanesi olan ve TED İstanbul Kolejinde matematik öğretmenliği yapan Emel Ünüver Sezer “Space Camp’te bulunduğum süre boyunca aslında bir matematik öğretmeni olarak ne kadar önemli bir misyona sahip olduğumu bir kez daha gördüm. Geleceğin bilim adamlarını, astronotlarını yetiştirebilmemiz ve onlara bilimin güzelliklerini gösterebilmemiz ve ileride bilimle uğraşmaları konusunda teşvik edebilmemiz adına öncelikle öğretmenler olarak bizlerin yeterli ve doğru bilgilere sahip olması gerekiyor. Bununla birlikte Space Camp’te derslerime dahil edebileceğim çok sayıda aktivite örnekleri edindim. Daha fazlası matematik dersini uzay bilimi ile nasıl entegre ederek aktivite yapabileceğim öğrendim ve bu bilgileri öğrencilerimle paylaşacağım” dedi

Honeywell’in Türkiye’deki mühendislik sektörlerine gösterdiği ilginin tabandan başladığını ve HESA programı ile genç yetenekleri teşvik etmeye ve ülke çapında dünya sınıfında yeni nesil mühendislere ilham vermeye çalıştıklarını belirten Honeywell Türkiye ve Orta Asya Başkanı Orhan Geniş “Öğrencilere ilham vermek, öğretmenlere ilham vermekle başlar ve bu program öğretmenlerin sınıfta matematik ve bilim konusunda merak uyandırmaya yönelik yeni teknikleri öğrenmesine yardımcı olarak bilim tutkusunun fitilini ateşliyor” şeklinde konuştu.

 

HÜRRİYET 09.07.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here