TSE’den ‘siber saldırı’ semineri

0

TSE, özel sektör için bilişim teknolojileri ve siber güvenlik seminerleri verecek.

 

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Enstitü’nün bilişim teknolojileri ve siber güvenlik alanındaki bilgi ve tecrübelerini özel sektör kuruluşlarıyla paylaşmak amacıyla siber saldırılara karşı farkındalık seminer programı hazırladıklarını bildirdi.

TSE’den yapılan açıklamada, bilişim teknolojileriyle ilgili çalışmalarını 2003 yılında başlatan Enstitü’nün, sektöre yönelik belgelendirme ve test hizmetleri verdiği ifade edildi. TSE’nin, Siber Güvenlik Özel Komitesi kurduğu da aktarılan açıklamada, Enstitünün ayrıca, Siber Güvenlik Eylem Planı çerçevesinde sızma testi uzmanı ile “beyaz şapkalı” hacker eğitim ve sertifikasyon hizmetlerine başladığı kaydedildi. Açıklamada, TSE Başkanı Korkmaz’ın da değerlendirmelerine yer verildi.

Korkmaz, Enstitü’nün bilişim teknolojileri ve siber güvenlik alanındaki bilgi ve tecrübelerini özel sektör kuruluşlarıyla paylaşmak amacıyla siber saldırılara karşı farkındalık seminer programı hazırladıklarını ifade etti.

Yöneticilere siber saldırılar konusunda bilgi verip, şirketlerin güvenliği için izleyebilecekleri yol haritasının paylaşılacağı seminerleri, işadamları dernekleriyle ortaklaşa düzenleyeceklerini aktaran Korkmaz, şunları kaydetti:

“Uzmanlarımız, seminerlerde siber savaş, siber saldırılar ve güvenlik yol haritası konularını anlatacak. Siber savaş başlığı altında, siber saldırıların gelişim süreci ile siber saldırı örnekleri hakkında bilgi verilecek. Siber saldırılarla ilgili sunumda hackerlar, şirketleri hedef alan siber saldırılar, virüsler, bankacılık zararlıları ile diğer zararlı yazılımlar ve mobil cihazlardaki tehlikeler anlatılacak. Seminerlerin son bölümünde ise şirketler için güvenlik yol haritası çıkartılacak.

Seminerlerde, siber güvenlik doktrini, bilgi güvenliği yol haritası, akıllı telefon güvenliği ve sosyal medya hesaplarının güvenli kullanımı konuları hakkında da işadamlarına detaylı bilgi verecek ve onlardan gelen soruları yanıtlayacağız.”

Seminerin ücretsiz verileceğini belirten Korkmaz, bunun için işadamı derneklerinin TSE Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Daire Başkanlığı ile iletişime geçmesi gerektiğini bildirdi.

 

DÜNYA 27.06.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here