İç organların yapışmasını önleyen ‘tekstil yüzey’ projesine ödül

0

Nanolifli Cerrahi Adezyon Bariyeri Üretimi proje, ‘UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe 7. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı Zirvesi”nde’ birinci oldu

BURSA – Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe 7. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı Zirvesi”nde, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Karaca yürütücülüğünde sunulan “Nanolifli Cerrahi Adezyon Bariyeri Üretimi” başlıklı proje ‘Tıbbi Tekstiller ve Teknik Giysiler’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Projeyle, özellikle karın içi ameliyatlarda büyük sorunlara yol açan organların birbirine yapışmasını önleyen nano lifli bir “tekstil yüzey” elde edilmesi öngörülüyor.

Etkinlikte, 111’i yabancı 175’i yerli olmak üzere toplam 286 proje 6 kategoride yarıştı. Projelerden 118’i “Tıbbi Tekstiller ve Teknik Giysiler” kategorisinde değerlendirildi.

TÜBİTAK 1001 Programı tarafından da desteklenen projede, Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden Arş.  Gör. Şerife Şafak, Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. R. Gözde Özalp, Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı’ndan Uzm. Dr. Nesrin Uğraş, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Nilüfer Çinkılıç ve Arş. Gör. Dr. Özgür Vatan araştırmacı olarak yer alıyor.

 

 

DÜNYA 17.06.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here