TÜBİTAK Tersine Beyin Göçü Çalışmalarına Son Sürat Devam Ediyor

0

NatureJobs tarafından tüm ülkelerden TÜBİTAK muadili kuruluşlar, üniversiteler, araştırma merkezleri, Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan sanayi kuruluşları ile farklı deneyim seviyelerinden araştırmacıların bir araya getirilmesi amacıyla düzenlenen Kariyer Fuarı, bu yıl 20 Mayıs 2015 tarihinde, ABD’nin Boston şehrinde düzenlendi. Bilim insanları için oluşturulmuş dünyanın en geniş uluslararası kariyer portalı olarak tanınan NatureJobs, uluslararası bilimsel araştırma olanaklarını düzenlediği fuarlar aracılığı ile duyurmaktadır.

TÜBİTAK, Naturejobs 2015 Kariyer Fuarı’na bir tanıtım masası açarak katılım sağlamıştır. TÜBİTAK masasını ziyaret eden katılımcılar Türkiye Araştırma Alanı (TARAL) hakkında son gelişmeler ile yurda dönüş kapsamında faydalanılabilecek ulusal ve uluslararası fon fırsatları hakkında Ufuk 2020 Programı Avrupa Araştırma Konseyi (Europe Research Council-ERC) ve Marie Sklodowska Curie Alanı (MSCA) Uzman ve Ulusal İrtibat Noktaları tarafından bilgilendirilmişlerdir. Gün boyunca gerçekleştirilen birebir görüşmeler ve sunumlar sayesinde çeşitli milletlere mensup 100’den fazla araştırmacı programlar hakkında detaylı bilgi edinme fırsatına kavuşmuştur.

Ayrıca, fuarda gerçekleştirilen 10 çalıştaydan birisi de TÜBİTAK tarafından “Research Destination Turkey Workshop: Funding Opportunities for Brain Circulation and Research Career Development” başlığı ile düzenlenmiştir. Çalıştayda, Ufuk 2020 ERC Programı kapsamında tam veya yarı zamanlı olarak Türkiye’de gerçekleştirilebilecek olan büyük bütçeli öncül araştırma olanakları; Ufuk 2020 MSCA kapsamında deneyimli araştırmacıların Türkiye’ye geri dönüşü ve de Türkiye’den ABD’ye araştırma amaçlı gidiş olanakları ile ilgili Bireysel Burslar; ABD ve Türkiye arasında ikili anlaşmalar vasıtasıyla gerçekleştirilebilecek ortak projeler ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından sunulan burslar hakkında bilgi verilmiştir. Ek olarak, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı tarafından yeni oluşturulan Ufuk 2020 ERC ve MSCA Programlarına katılımı artırmaya yönelik özel destek ve teşvik mekanizmaları hakkında katılımcılar tarafından ilgiyle karşılanan bir sunum yapılmıştır.

Boston ve çevresindeki Harvard, MIT gibi dünyanın önde gelen üniversite ve araştırma merkezlerinden Türk ve yabancı araştırmacıları hedef alan kariyer fuarının her yıl tekrarlanması, TÜBİTAK masasında güncel bilgilerin araştırmacılar ile paylaşımına devam edilmesi planlanmaktadır.

Fuarda paylaşılan, yurtdışından Türkiye’ye yeni dönmüş ya da dönmeyi planlayan Türk veya yabancı araştırmacılara yönelik araştırma bursu ve araştırma fonu fırsatları hakkında detaylı bilgi almak için  destinationturkey@tubitak.gov.tr adresi ile irtibata geçilebilir. Ayrıca MSCA ve ERC Programları ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.h2020.org.tr adresi ziyaret edilebil

 

TUBİTAK – 02.06.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here