Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi İzmir’de açılıyor

0

Ulusal ve uluslararası alanda üstün başarılara imza atan ve öğrencilerini dünyaca ünlü üniversitelere yerleştiren Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, İzmir’de eğitim hayatına başlayacak.

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesinin ikinci kampüsü 2015-2016 eğitim öğretim yılında İzmir’de eğitime başlayacak. Fen ve teknoloji alanında ülkemizi dünyanın zirvesine taşıyacak ve Türkiye’yi teknoloji üreten bir topluma dönüştürecek birey yetiştirmek hedefi ile 2006 yılında kurulan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, İzmirli öğrencilere de fırsatlar sunacak. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, İzmir’de aynı ideal ve hedefler doğrultusunda, dünyadaki hızlı değişime öncülük edebilecek becerilere sahip gençler yetiştirmek üzere 2015-2016 eğitim öğretim yılında yeni açılacak Güzelbahçe Kampüsünde eğitim vermeye başlayacak.

 

“DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİNDE OKUYORLAR”
Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesinin bu sene 10. yılını kutladığını ve beşinci dönem mezunlarını verirken İzmir’de de açılarak büyük bir gurur yaşadıklarını belirten Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Tolga Yıldız, “Bizim mezunlarımız dünyanın her yerinde ve en iyi üniversitelerde tam burslu olarak okuyor. Biz her sene okulumuza 24 öğrenci kabul ediyorduk ancak daha fazla sayıda öğrenci bu güzel fırsatları hak ediyor. Bunun için de biz çok mutluyuz çünkü kardeş okulumuz, ikinci Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi İzmir’de açılıyor. İstanbul’da okulumuzda olan bütün imkanlar İzmir’deki okulumuzda da olacak. Bizim okulumuzu tanımak isteyen velilere ve öğrencilere tavsiyem, ÖSYM listesinde, TÜBİTAK sitelerinde araştırma yapsınlar, projeler ve patentlerle ilgili okulumuzun yaptıklarına baksınlar. Burada İzmir Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinin en üstte olduğunu görecekler. Aynı şekilde İzmir okulumuzda da birebir aynı fırsatlarla öğrencilerimiz buluşacak.” Türk çocuklara bu fırsat verildiğinde Türk bayrağını en iyi yerlerde dalgalandırdıklarını anlatan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu İstanbul Fen ve Teknoloji Lisesi olarak yapıyorduk. Bundan sonra İzmir’deki öğrencilerimizle bu faaliyetlere katılacağız. En önde gelen robotik yarışmalara katılacağız, bayrağımızı her yerde en iyi şekilde temsil edeceğiz. En üst derecede öğrenci kabul eden üniversitelerde İzmir Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerini de görüyor olacağız.”

Yerleştirmelerin TEOG sınav sonucuna göre alındığını belirten Yıldız, öğrencilerin YEP sonuçlarına göre değerlendirildiğini ve çeşitli derecelerde burslar sunulduğunu ve şeffaf bir şekilde okula kabul ettiklerini belirtti.

SEÇKİN ÜNİVERSİTE ÖĞRETMENLERİ DERS VERECEK

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesini diğer fen liselerinden ayıran özelliklerini de sıralayan Tolga Yıldız, şöyle konuştu: “Bizim mühendislik fakültelerinden öğrencilere sunmuş olduğumuz farklı dersler var. Bu dersler arasında bilgisayar programlama lisanı öğreniyorlar, bilim tarihi dersleri görüyorlar. Kimliği patent yazmayı, faydalı model yazmayı öğreniyorlar. Onun dışında istatistik, genetik bilimlerine giriş dersleri var. Bunların tamamı 14 ders olup İzmir’de de uygulanacak. Bu dersleri öğreten öğretim üyeleri ülkenin en seçkin üniversitelerinden gelecek ve daha lise çağlarındayken öğrencilerimizin öğretmenleri olacaklar.”
İHA 03.06.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here