19. Bilişim Zirvesi’nde, günümüzün petrolü olarak değerlendirilen “Veri” her yönüyle ele alındı. İşte etkinlikten öne çıkan anlar.
19. Bilişim Zirvesi “Veri Konuşur – Data Talks” ana teması ile İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Bu yıl 20-21 Kasım tarihlerinde düzenlenmekte olan zirve, 12 farklı tema kapsamında paralel oturumlarda sunum yapacak 120 uzman konuşmacı, 100’ün üzerinde destekleyici lider kurum ve 50’nin üzerinde stant ile binlerce ziyaretçiyi “Verinin Gücü” ile tanıştıracak.
Bilişim Zirvesi’19, yapay zekâ ve robotlarla birlikte kurgulanacak yeni yaşamı ve insanın bu gelecekteki rolünü, farklı sektörlerden uzmanların ve fikir liderlerinin görüşleriyle zenginleşecek bir düzlemde masaya yatırıyor.
Türkiye’nin dijitalleşme süreçlerinin oluşmasına katkıda bulunuyor. Nesnelerin interneti, güvenlik, bulut, büyük veri analitiği, Endüstri 4.0, yapay zekâ, artırılmış sanal gerçeklik, robot teknolojileri gibi güncel konular, zirve süresince düzenlenecek konuşma, seminer ve panellerde katılımcılarla paylaşılacak.
Dijital Türkiye’ye doğru!
19 yıldır bilişim dünyasında gündemi belirleyen Bilişim Zirvesi’nde geçen yıl “Duvarın Ardı” mottosunu işlediklerini ve yıkılan duvarların ardında veri temelli bir dünyanın görüldüğünün altını çizen BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe tüm konuklara teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Bilişim Zirvesi bilişim dünyası profesyonellerini iş dünyası profesyonelleri ile buluşturarak bu iki dünyanın. maksimum düzeyde etkileşimine katkıda bulunuyor. Bilişim Zirvesi ile 19 yıldır pek çok ilke imza atarak bu günlere geldik. Seneye Bilişim Zirvesi’nin 20.’sini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Veri Konuşur diyerek konuşmamı sonlandırıyorum” dedi. Bilişim Zirvesi’19’un açılış programında konuk konuşmacı. olan Gazeteci ve Yazar M.Serdar Kuzuloğlu “Verinin Aldığıyla Verdiği” başlıklı sunumunda verinin etimolojik ve tarihsel gelişimini eğlenceli bir dille anlatarak, günümüzde verinin önemini ve geldiği noktayı konuklarla paylaştı.
Büyük verinin mücadelesini anlatan Hitachi Vantara Dijital Çözümler Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jonathan Bowl sunumunda şu bilgileri verdi: “İnternet bağlantılı cihazlar sayesinde sürekli büyük veri üretiyoruz. Bu noktada verilerde karmaşanın azaltılmasının önemi büyük, ayrıca operasyonel bilgileri tutmanın da faydalı olacağını düşünüyorum. Dijital dönüşüm çok kritik. Görüyoruz ki 2000 yılından beri Fortune 500’ün yarısı değişti. Kalan bazı şirketler de umutsuzca kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar.
Asıl soru şu olmalı ‘Şirketiniz veri analitiğini işinize güç katmakta kullanmakta ne kadar başarılı?’ Veriyi metofor olarak konumlamamalıyız, önemli olanın büyük veriden analitik sonuçlar çıkarmak olduğu kanaatindeyim. Veriyi operasyonel çeviklik için kullanmalıyız. Veriyi paraya dönüştürmek. çok konuşuluyor, bence iş modelinizi değiştirip, dönüştürerek; müşteri beklentilerini paraya dönüştürmelisiniz.”
Geleceğin teknolojilerinde inovasyonun önemine değinen Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru ise konuşmasında şunları kaydetti: “Dijital dönüşüm yolunda Cisco olarak iddiamızı devam ettiriyoruz. İnsanları ve nesneleri güvenli bir şekilde birbirine bağlamayı taahhüt ediyoruz. Dijital dönüşüm sadece teknolojinin dönüşümü ile başarıya ulaşamıyor. Başarı için tüm operasyonun bu dönüşüme ayak uydurması gerekiyor. Bütün dünyadaki IT trafiğinin bilgiye dönüştürülmesi bu. verinin analizinin yapılabilmesi önem arz ediyor. Biz Cisco olarak bu artan veri trafiğinde müşterilerimizin yanında olabilmeyi hedefleyen çalışmalar yapıyoruz. Yapılan teknoloji harcamalarının gelecek yıl üç kat artması bekleniyor. Dijitalleşmeyle. birlikte en önemli konulardan biri de insan gücünün bu sürece adapte edilmesi bu amaçla Cisco Network Akademi’yi Türkiye’ye getirdik. Gençler için bu açıdan pek çok çalışmamız var. Bu bizim için çok önemli bundan dolayı mutluluk duyuyoruz. İnovasyon merkezimiz ile Türkiye’nin ve müşterilerimizin dijital dönüşüm yolculuğuna eşlik ediyoruz.”
BT GÜNLÜĞÜ 20.11.2019