TUSAŞ, 40 üniversiteden bin stajyer mühendis adayı alacak

0

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, bu yıl ikincisini uygulamaya aldığı “Stajyer Mühendis Programı” kapsamında, 20 üniversite ile protokol imzaladı. Yetkin mühendisler yetiştirmeyi ve üniversite sanayi işbirlikleri kapsamında yeni yetenekleri eğitimleri sırasında kazanmayı amaçlayan program için geçtiğimiz yıl protokol imzalanan 20 üniversiteye ilave olarak, Türkiye’nin önde gelen 20 üniversite ile daha protokol imzalandı. Protokoller ile bu yıl toplamda yaklaşık 1000 öğrencinin programa alınması planlanıyor. Törende, Kredi ve Yurtlar Kurumu da programa destek veren bir protokol imzalayarak bir ilk yaşatmış oldu.

Stajyer Mühendis Programı için 40 üniversitenin katılımı ile Türkiye’nin en önemli işbirliğine imza atan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türkiye Savunma Sanayine doğrudan katkı sağlamak için önemli bir aşama daha kaydetti. Yerlileşme ve millileşmede genç mühendisleri bir an önce hazır etmek, genç mühendislerden en kısa sürede verim almak ve yarının projelerinin gerçekleşmesini en kısa sürede sağlamak hedefiyle Türk üniversitelerinden yetişen en parlak öğrencilere ulaşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, “Stajyer Mühendis Programı”na ve gençlere verdiği önemin altını bir kez daha çizmiş oldu.

Anlaşma sağlanan 20 üniversitenin yanı sıra, Kredi ve Yurtlar Kurumu ile de bir ilk gerçekleştirilerek protokol imzalandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu böylece,  Stajyer Mühendis programı kapsamında Ankara dışından üniversitelerden Türk Havacılık ve Uzay Sanayii bünyesinde “Stajyer Mühendis Programı”na katılan öğrenciler böylece Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun vereceği kontenjanlar doğrultusunda konaklama fırsatı elde edebilecek.

Son protokoller; 20 üniversite rektörü, Kredi ve Yurtlar Kurumu temsilcisi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat ve Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil arasında imzalandı. İmzalanan protokole ilişkin konuşma yapan Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil, stajyer mühendis programının önemine bir kez daha vurgu yaptı. Kotil,  “Devletimizin bizlere verdiği büyük görevler ve büyük projeler var. Bu projeleri gerçekleştirmek adına başvurduğumuz tek kaynak üniversitelerimiz. Hedeflerimize varmak için siz çok değerli üniversitelerimiz ve değerli öğrencilerimiz ile birlikte bugün burada imzaladığımız protokol, ülkemizin gelecekte kalkınmasında fayda sağlayacak. Sizlerle birlikte, mühendis sayımızı artıracağız, gençlerimiz ile projelerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

STAJYER MÜHENDİS PROGRAMI NEDİR?

Programa, üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında makine, elektrik-elektronik/haberleşme, havacılık, uçak, uzay, endüstri, bilgisayar, metalürji ve malzeme, kimya, mekatronik mühendisliği başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bölümlerden öğrenciler katılabilecek. Stajyer mühendis olarak çalışacak adayların haftada en az 1 tam gün Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ‘de çalışacak. Şirketin faaliyet göstermediği şehirlerde ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii mühendisleri üniversitelere giderek öğrencilerle çalışmalar yürütecek. Öğrenciler çalıştıkları süre boyunca  üniversiteleri tarafından sigortalanacak, Kredi ve Yurtlar Kurumu imkanlarından faydalanacak ayrıca Türk Havacılık ve Uzay Sanayii çalışmaları için de ücret ödenecek.

Stajyer Mühendis Programı Başvuru

Stajyer Mühendis Programına üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında olup aşağıdaki bölümlerden birinde eğitimine devam eden öğrenciler başvurabilir.

  • Makine Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik / Haberleşme Mühendisliği
  • Havacılık Mühendisliği
  • Uçak Mühendisliği
  • Uzay Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Metalürji ve Malzeme Mühendisliği
  • Kimya Mühendisliği
  • Mekatronik Mühendisliği

Stajyer Mühendis olarak çalışacak adayların haftada en az 1 tam gün çalışmaları beklenmektedir. Çalıştıkları süre zarfında üniversiteleri tarafından sigortalanacaklardır. TUSAŞ’daki çalışmaları için ücret ödenecektir.

Başvurular şirketimizin işe alım kriterleri doğrultusunda değerlendirilecek ve uygun bulunan adaylar ile mülakat için iletişime geçilecektir.

Başvurularınızı burayı tıklayarak yapabilirsiniz

www.kokpit.aero 18.10.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here