İTÜ HEDEF Takımına “Overall Grand Champion’’ Ödülü

0

İTÜ Hedef Takımı, Makine Mühendisleri Kuruluşu (Institution of Mechanical Engineers) tarafından 18-20 Haziran 2018 tarihleri arasında İngiltere’de düzenlenen Unmanned Aircraft Systems (UAS) Challenge 2018 yarışmasını zirvede tamamladı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 26 ekibin katılım gösterdiği, insansız hava araçlarının geliştirilmesine ve tasarlamasına teşvik amacıyla Snowdonia Askeri Hava Üssü’nde gerçekleştirilen üniversiteler arası yarışmada 1. olan takımımız, “Overall Grand Champion” ödülünün sahibi oldu. Northop Grumman, GKN Aerospace, Qinetic, Frazer-Nash Consultancy, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı’ndan gelen jüri üyelerince, görevleri iyi analiz ederek istenilene yönelik tasarlanan ve üretilen hava aracı konusunda övgü ve takdire değer görüldü.

Zorlu Hava Şartlarına Uyumlu Hava Aracı

İTÜ’lü gençler tarafından bu sene geliştirilen hava aracı, şiddetli rüzgar ve yağmur şartları altında gerçekleşen yarışmada, görevlerin tümünü tamamlayan tek araç olarak her koşulda uçuşa hazır olduğunu gösterdi. Araç ayrıca, otonom kabiliyeti sayesinde belirlenmiş bir alanda yer gözlemi yapabilmekte ve hedeflenen noktaya ilk yardım paketini sağlam bir şekilde bırakabildiğini gösterdi. Takımımız operasyonel olarak tasarladıkları hava aracıyla uçuş güvenliği ve uçuşa elverişlilik açısından en iyi ekip seçilerek önemli bir başarıya daha imza attı.

İTÜ Hedef Takımı Hakkında

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde 2014 yılında havacılık konusunda günümüz ve gelecek teknolojileri adına çalışmalar yapma ve sürdürülebilir projeler hazırlama motivasyonuyla kurulan İTÜ Hedef Takımı, Uçak, Uzay, Kontrol ve Otomasyon, Makine Mühendisliği ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümleri gibi farklı disiplinlerin lisans ve yüksek lisans öğrencilerden oluşuyor. Takım, özgün insansız hava araçları tasarlama, üretme ve alt sistemlerini geliştirme konusunda çalışmalarına devam ederek katıldığı müsabakalarda ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmektedir.

http://www.itu.edu.tr  05.07.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here