Türk mühendislerin geliştirdiği mobil oyun dünya listesinde

0

İzmirli bilgisayar mühendisi 2 arkadaşın geliştirdiği “Sling Drift” isimli oyun, dünyanın birçok ülkesinde en çok oynanan mobil oyun oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde okurken kelime oyunu geliştiren 26 yaşındaki Mert Can Kurum, okuldan mezun olduktan sonra bir süre farklı firmalarda mobil oyunlar üzerinde çalıştı.

Mert Can Kurum, 4 ay önce TÜBİTAK desteğiyle Ege Üniversitesi Teknopark nüvEGE Kuluçka Merkezi’nde “Ruby Games” isimli yazılım şirketi kurdu.

İnternetten tanıştığı kendisi gibi bilgisayar mühendisi olan 29 yaşındaki Zeren Tolga Kaçar’la kısa sürede 10 farklı oyun geliştiren Kurum’un “Sling Drift” isimli mobil oyunu, ABD menşeli Tastypill ile yapılan anlaşmayla Android ve IOS işletim sistemlerinde yayına başladı.

Türk mühendislerin geliştirdiği mobil araba oyunu, 6 gün içinde dünyanın farklı ülkelerinde 4 milyon kişi tarafından indirildi. Oyun, 22 ülkede en çok oynanan ilk 10 arasına girdi. İlk 2 günde bir milyona yakın indirme alan Türk mobil oyunu, ABD, İngiltere, Kanada ve Almanya’da ise en çok oynanan oyunlar arasında yerini aldı.

“Tasarladığımız oyunu dünya oynuyor”

Mert Can Kurum, herkesin oynamasını istedikleri bir oyun geliştirme hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Kurum, oyunun prototipini 2 günde hazırladıklarını anlattı.

“Günde yaklaşık 1 milyon kişi geliştirdiğimiz oyunu oynuyor. Bizim yıllardır amacımız ve hayalimiz buydu. Tasarladığımız oyunu dünya oynuyor. Şirketi kurduğumuz ilk günden beri ‘bir oyun yapalım tüm dünya oynasın’ diyorduk. Çok gurur verici. Metroda giderken yanımızda oturanların bizim oyunumuzu oynadığına şahit oluyoruz.”

“Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim”

Kaçar ise, böyle bir çalışmanın içinde bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Çok daha iyi oyunlar yapmayı hedeflediklerini ifade eden Kaçar, “Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. Herkesin parmakla gösterdiği firmada yaptığımız oyunlarla insanları eğlendirmeyi istiyoruz” dedi.

 

TRT HABER 05.06.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here