Eğitimde dijital dönüşüm başladı

0

Gelişen teknoloji ile birlikte geleneksel eğitimin masaya yatırıldığı eğitim zirvesinden ortak sonuç: Eğitim sınıf ortamından çıkıp, sanal ortamlara kaymaya başladı

NUN Eğitim ve Kültür Vakfı eğitimde yeni ufuklar açan bir çalışmaya imza attı. Gelişen teknolojiyle birlikte değişen eğitim modelleri ile yakın gelecekte ihtiyaç duyulabilecek sistemler dün NUN Okulları’nın düzenlediği geniş kapsamlı bir zirvede masaya yatırıldı. “Eğitimde bir adım ötesi nedir?” sorusuna yanıt aranan zirveye alanında uzman isimler katıldı.

Psikiyatr Prof. Dr. Kemal Sayar’ın açılış konuşmasını yaptığı programda Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Prof. Dr. Belma Tuğrul, Yard. Doç. Dr. Tamer Ergin, Gökhan Yücel ve Alp Köksal konuyu birçok farklı yönden ele alan sunumlar yaptı. Değerler eğitiminin önemine vurgu yapan Sayar, eğitimin amacının her bireydeki farklı cevheri ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. “Çocuklukta bütün yollar oyuna çıkar” başlıklı bir sunum yapan Tuğrul “Mükemmeliyetçi veliler maalesef çocuklarını oyundan uzaklaştırıyor”dedi. Ergin “Eğitimde farklılaştırma” başlıklı sunumunda el yordamıyla öğrenmenin önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Yücel, günümüzde en çok tartışılan konuların başında gelen yapay zekanın eğitimdeki kullanımına dikkat çekerek “2017- 2021 arasında okullarda yapay zeka kullanımı yüzde 50 artacak” dedi. Köksal ise eğitimde dijital dönüşümün başladığına işaret etti.

16 ÇALIŞTAY
Zirve panelin ardından çalıştayla devam etti. “Anne Ben Youteber Oluyorum”, “Sosyal Bilimlerde Sıra Dışı Ders Materyalleri”, “Stop Motion ile Dersini Hareketlendir”, “Youteber Nesli-10 Problem 10 Çözüm” gibi ilginç başlıkların olduğu toplam 16 çalıştay yer aldı. Çalıştaylar NUN Okulları öğretmenleri tarafından yapıldı.

SABAH 11.03.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here