Lockheed Martin Youtube kanalından SOM-J videosu yayınladı

0

F-35’in tasarımcısı ve  imalatçısı Amerikan Lockheed Martin şirketi, Youtube kanalından Roketsan tarafından geliştirilen SOM-J füzesinin tanıtım videosunu yayınladı.

SOM-J’nin havadan yere, özellikle de yoğun korumalı hedefler için geliştirildiğine dikkat çeken Lockheed Martin, projenin Roketsan ile birlikte yapıldığını belirtti. F-35’in iç taşıma noktalarına takılacak SOM-J için Lockheed Martin entegrasyon çalışmalarını sürdürüyor.

İki imalatçı arasında anlaşma DSEI Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda imzalanmıştı. Sözleşme, Teknik Destek Anlaşmasının aktif hale gelmesi ve yeni nesil seyir füzesi SOM-J’nin uluslararası müşterilere pazarlanmasını sağlayacak. SOM-J’nin F-35 uçağına entegrasyonu Blok 4’e göre planlandı. Uçuşlu testler ilk etapta Türk Hava Kuvvetleri’nin F-16’larından gerçekleştirilecek.

SOM Füzesi geliştirme projesi 2006 yılında başladı ve 2011 yılında Türk Hava Kuvvetleri Envanteri’ne girdi. Ses altı hıza sahip SOM füzesinin daha küçük bir versiyonu olan SOM-J füzesi 500-pound harp başlığı ve 100 deniz mili menzile sahip. SOM-J görüntüleyici arayıcı başlığı yanı sıra GPS, INS, TBN ve IBN sistemlerini temel güdüm sistemi olarak kullanmakta.

 

İŞTE O VİDEO:

http://www.kokpit.aero

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here