Uzayda tarihi gün: Falcon Heavy fırlatıldı

0

Ünlü girişimci Elon Musk’ın uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, dünyanın en güçlü roketi olan Falcon Heavy’i başarılı bir şekilde fırlattı. İnsanlığın Uzay yolculuğu için büyük öneme sahip olan fırlatma anı milyonlarca kişi tarafından izlendi. Fırlatma işlemi sorunsuz gerçekleşirken, roketin yük kısmında bulunan Tesla Roadster Mars’a doğru yola çıktı. Falcon Heavy’den ayrılan iki kapsül ise tekrar kullanılmak üzere dünyaya döndü.

SpaceX şirketi ABD’de bulunan Cape Canaveral uzay üssünden Dünya’nın en güçlü roketi Falcon Heavy’i fırlattı. Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu ünlü girişimci Elon Musk, roketin yük kısmına şahsi otomobili Tesla Roadster’i koydu. Her tarafında kameralar bulunan otomobil Mars’a doğru yolculuğa çıktı.

Falcon Heavy’nin ilk fırlatma saati TSİ ile 21.50 olarak belirlenmişti ancak hava muhalefeti nedeniyle 23.45’de gerçekleştirilen uçuş başarılı bir şekilde başladı. Dünya atmosferinden çıkan uzay aracı iki yan iticisinden başarıyla ayrıldı. Ana roketten ayrılan Falcon 9 roketleri tekrar dünyaya geri döndü.

Uzayda tarihi gün

Bir hükümet yerine özel bir şirket tarafından uzaya yük taşıyan Falcon 9 roketinin turbo şarjlı versiyonunun üretilmesi uzmanlar tarafından büyük bir gelişme olarak belirtildi. ABD’nin 45 yıl önce gerçekleştirdiği aya giden ilk insanlı uçuştan bu zamana ilk kez bu güçte bir roket uzaya gönderildi.

Uzaya giden ilk otomobil

SpaceX tarafından üretilen Falcon Heavy roketi yük olarak Elon Musk’ın şahsi otomobili Tesla Roadster’ı taşıyor. Kırmızı renkli spor arabanın sürücü koltuğunda astronot giysileri olan cansız bir manken bulunuyor. Musk, Mars’ın yörüngesine göndereceği otomobilin müzik setinde David Bowie’nin Space Oddity şarkısının çalacağını sosyal medyadan duyurmuştu.

YENİ ŞAFAK 07.01.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here