Ürettiği yazılımla telefonunu buldu

0

Yazılım mühendisi Berkan Arıkan, kendi ürettiği yazılım ile çalınan telefonunu bulup hırsızı yakalattı. Arıkan, yazılım sayesinde hırsızı dedektif gibi takip ederek polisin işini kolaylaştırdı.

Adana’da yazılım mühendisi Berkan Arıkan, kendi ürettiği yazılım ile çalınan telefonunu bulup hırsızı yakalattı. Arıkan (30), Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi’nde arkadaşlarıyla büfede alışveriş yaptığı sırada 2 bin TL değerindeki cep telefonunu büfe önündeki masaya bıraktı. Alışveriş bittikten sonra telefonu koyduğu yerde göremeyen Arıkan, durumu polise bildirdi.

KOMUTLAR GÖNDERDİ

Polis ekipleri olay yerine gelinceye kadar Arıkan, yanında bulunan dizüstü bilgisayarını açarak kendi ürettiği ve bir süre önce telefonuna yüklediği yazılım ile hırsızın telefonu aldıktan sonra hangi istikamete gittiğini belirledi.

Polis ekipleriyle birlikte hırsızın bulunduğu parka giden Arıkan, yazılım sayesinde telefonu kapatmak isteyen hırsız Tuncay Y.’nin telefonu kapatmasını da engelledi. Ayrıca Arıkan hırsıza, “Telefonu polise teslim et” şeklinde mesajlar atarak uyarılarda bulundu.

Arıkan, yazılımı ticari amaçlı kullanmayacaklarını ancak yakın zamanda ücretsiz olarak piyasaya süreceklerini söyledi.

YENİŞAFAK 11.12.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here