Dubai Airshow’da yerli Karayel İHA için anlaşma

0

VESTEL Savunma, Suudi Arabistan’da yerleşik Advanced Electronics Company (AEC) ile Karayel İHA’nın elektronik sistemlerinin imalatına yönelik bir mutabakat anlaşması imzaladı.

2005 yılından bu güne kadar İnsansız Hava Araçları üzerine yaptığı çalışmalarda kazandığı bilgi birikimi ve tecrübe ile Mini, Midi ve Taktik İHA kategorilerinde sırasıyla EFE, BORA ve KARAYELMilli İHA’ları geliştiren VESTEL Savunma, İHA ailesinin yeni üyesi Silahlı İnsansız Hava Aracı KARAYEL-SU sistemini sergilediği DUBAI Airshow’da yeni bir anlaşmaya da imza attı. Advanced Electronics Company (AEC) ile imzalanan mutabakat anlaşması ile KARAYEL İHA’nın elektronik parçalarının imalatı ve onarımı Suudi Arabistan’da yerleşik AEC ‘de gerçekleştirilebilecek.

SİLAHLI İHA VESTEL, KARAYEL-SU ÖZELLİKLERİ

Tamamen yerli imkânlarla geliştirilen İnsansız Hava Aracı (İHA) Karayel’in silahlı versiyonu ihtiyaç makamlarından gelen talep üzerine üretilmiş ve yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede mühimmat entegrasyonu tamamlanarak geçtiğimiz yılın haziran ayında atışlı uçuşunu başarıyla gerçekleştirildi.

Vestel’in Türk mühendislerle ve tamamen yerli imkânlarla 2005 yılından beri geliştirip üretmekte olduğu çeşitli segmentteki İHA’ların en gelişmiş modeli olan KARAYEL-SU birçok alanda hizmet verebilecek.

120 KG MÜHİMMAT TAŞIYABİLİYOR
Bu başarının ardından Karayel’in daha fazla faydalı yük taşıyabilmesini sağlayabilmesi için kanat açıklığı arttırıldı ve toplamda 120 kg mühimmatla görev yapabilme yeteneğine erişti. Kanattaki istasyonlar modüler yapıda geliştirilerek, mühimmat dışında farklı yükleri de taşıyabilecek hale getirildi.

Karayel’in kullandığı yerli mühimmatlar Roketsan tarafından sağlanıyor.

TEKNO KULİS 19.11.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here