YTU Racing 4.aracı YTR-04 ü tanıttı!

0

Yıldız Teknik Üniversitesi Formula Student takımı YTU Racing’in dördüncü aracı YTR-04, geçtiğimiz hafta Beşiktaş kampüsünde bulunan oditoryum salonunda görkemli bir tören ile tanıtıldı.

YTR04 lansmanı; basının,sponsor firma yetkililerinin, öğretim görevlilerinin, ailelerin ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Ortak görüş olarak İnovasyona, Ar-ge ve markalaşmaya önem verilmesi, gençlerin desteklenmesi, üniversite-sanayi iş birliklerinin daha da arttırılması gerektiği vurgulandı.

Yeni araç, önceki araçlara kıyasla tamamen yeni bir konsept ve tasarımla, daha fazla mühendislik saati harcanarak ortaya çıkarıldı. YTR-04’te aero paket kapsamında ön&arka kanatlar ve difüzör kullanılmasının yanı sıra araç üzerinde bulunan parçalarda yüksek oranda karbon fiber kullanımı gerçekleşti. Böylece aynı dayanıma sahip parçalar daha hafif hale geldi. Önceki araca göre bu sene eklenen aero paket ve paddle-shift ile kontrol edilen pnömatik vites sistemi (Formula 1’de kullanılan sistemle aynı kökenli) kullanmaya başlamasına rağmen, bir önceki sezonun aracına göre “15 kg” hafifledi. Önceki senenin aracı olan “YTR-03 240 kg” iken “YTR-04 225 kg” olarak karşımıza çıkıyor.
Ayrıca yarış aracında önceki seneden farklı olarak, 3D yazıcı ile üretilmiş emme manifoldu, yayvan yağ karteri, traction control gibi yeni özellikler de yer alıyor.

YTU Racing ekibi bu yaz YTR-04 ile;

20-23 Temmuz Macaristan(Euroring)

1-5 Ağustos Çek Cumhuriyeti(Autodrom Most)

8-13 Ağustos Almanya(Hockenheimring)

Pistlerinde rakiplerini geride bırakmak için yarışacak. Hedef avrupanın tozunu attırmak!

YTU Racing Takımını takip edebileceğiniz linkler;

www.yturacing.com
www.facebook.com/yturacing
www.twitter.com/yturacing
www.youtube.com/yturacing

 

BİLİM ŞENLİĞİ

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here