Elektrikli araç yarışta Lamborghini’yi geçti!

0

588 beygirlik bir aile arabası, 750 beygirlik bir İtalyan süper spor arabasını nasıl geçer?

 

ABD kökenli genç elektrikli otomobil firması Tesla bir kuruş bile harcamadan harika reklam yapmayı başarabilen şanslı şirketlerlerden. Çünkü arabaları başlıbaşına birer viral reklam gibi çalışıyor. Geçenlerde firmanın SUV sınıfındaki Model X arabası bir Lamborghini ile yarışmış ve kazanmış. Bu kapışmanın 165 bin dolarlık bir SUV ile 530 bin dolarlık bir süper spor otomobil arasında geçtiğini hatırlatalım.

Online drag yarışları takip sitesi Drag Times, bir Tesla Model X P100D (Ludicrous modlu) ve bir Lamborghini Aventador SV’yi ünlü Palm Beach Uluslarası Yarış Pisti’nde karşı karşıya getirmiş. Tesla Model X SUV 2,5 ton ağırlığında ve 588 beygir gücüne denk elektrikli motora sahip. Lamborghibi Aventador SV’nin ise 1,9 tonluk ağırlığı, dört teker çekişi ve 750 beygirlik benzinli V12 motoru bulunuyor. Buradaki asıl farkı Model X’in elektrikli motoru sayesinde anında tekerleklere aktarabildiği 1.252 NM’lik (Newton Metre) devasa torku oluşturuyor.
İki araba bir drag yarış pistinin ucuna konulmuş, ışıklar yanmış ve yarış birkaç saniyede bitmiş. Model X pisti 11,418 saniyede geçmiş. Bu arada Lamborghini’yi de 0,05 saniyeyle alt etmeyi başarmış. Drag Times yazarları Tesla Model X’in tam şarjda olmadığını, olsaydı yarışı daha da kısa sürede bitirebileceğini belirtmişler. Bu arada Model X bu zamanlama ile resmi olarak “Dünyanın En Hızlı SUV Aracı” rekorunu da kırmış durumda.

SÖZCÜ 24.08.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here