Apple’ın dünyadan seçtiği 13 öğrenciden biri Türk

0

Apple firmasının radarında bugünlerde bir Türk genci var. 21 yaşındaki Emirhan Erdoğan, Apple’ın dünya çapında düzenlediği etkinliğine ikinci kez katılma hakkı kazandı. Genci bu başarıya götüren ise akıllı telefonlar için geliştirdiği 8 yeni uygulama…

 

 

Emirhan Erdoğan… Henüz 21 yaşında ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde yazılım mühendisliği öğrencisi. Lise öğrencisi olduğu günden bu yana yazılım ve kod yazma merakının üzerine gidiyor. Özellikle Apple’ın iOS platformu için uygulama geliştiren Erdoğan, lise yıllarında ilk iOS uygulaması Calc Fun iismli bir hesap makinesi uygulaması geliştirdi.

 

Sonrasını gelin Erdoğan’dan dinleyelim: “Lise son sınıfa geldiğimde ise o güne kadar olan en büyük projeme başlamıştım. İnsanların birbirlerine YGS ve LYS zamanlarında soru sorup, cevaplayabilecekleri bir platform oluşturmak hedefi ile yola çıktığım uygulamada, YGS’yi bir kenara koymuştum ve bütün enerjimi buraya odaklamıştım. Çok uzun uğraşlar sonrasında yanıma 3 arkadaşım daha katılmıştı fakat bizlerin koordineli çalışamamasından kaynaklanan bazı problem sebebi ile yarım kaldı.”

 

Mezun olduğu lisede iOS ile uygulama geliştirme kulübü açtığını ve şimdiden üç öğrencisinin olduğunu belirten Erdoğan, büyük bir bankanın Hollanda’da düzenlemiş olduğu yarışmada, yine o banka adına 2 proje ile katıldı.

Her ayın ilk cumartesi günü Apple platformlarında tasarım veya yazılım geliştirmek isteyen öğrenciler ile düzenlen bir etkinlik, TurkishKit. Genç dinamiklere sahip, farklı yeteneklere ve düşüncelere değer veren heyecanlı bir aileyiz. Türkiye’de lise & üniversite çağında Apple’a ilgisi olan öğrencilerin tüketimden üretime giden yolculuklarında yanlarında oluyoruz. Biz ait olunacak bir yer yaratıyoruz. Bu kültürün ve topluluğun bir parçası olmak isteyen öğrencileri bekliyoruz.

 

Sosyal medya: http://facebook.com/turkishkit

Daha sonra Apple’ın her yıl düzenlediği Dünya’nın en büyük geliştirici konferansı olarak bilinen WWDC’ye yaptığı başvuru ile 4000 kişi arasından seçilen 350 öğrenciden biri olan Erdoğan, en büyük hedefinin ise Apple’da bir gün işbaşı yapmak olduğunu söylüyor.

Erdoğan’ın bu yola çıkacak genç arkadaşlarına da tavsiyeleri var: “İnsanların, mutlu oldukları işlerde yer almaları gerekiyor. Bunu başarabilmek için farklı arkadaşlıklar, okullar, çevreler, eğitim programları ve dahası gerekiyor. Ben başarımı, mutluluğum ile ölçüyorum. Eğer içerisinde bulunduğum dünya yarın için beni heyecanlandırmıyorsa, her ne ise onu hemen bırakırım. Yazılım, öğrenmesi ve uygulaması en kolay araç sanıyorum. Oyun oynamak iyidir, onu yapmak ise mükemmel!”

 

NTV  20.07.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here