İTÜ Arı Teknokent firmalarının başarısı Beetech ile taçlandı

0

İTÜ ARI Teknokent tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Türkiye’nin girişimcilik alanında verilen en prestijli ödülleri arasında gösterilen BEETECH 2016 Ödülleri, 12 Temmuz Çarşamba günü Four Seasons İstanbul at the Bosphorus Otel’de sahiplerini buldu.

Teknoloji ve girişimcilik ekosisteminde fikir liderlerinin de buluşma noktası haline gelen ödül töreninin konuşmacıları arasında bu yıl, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ve Türk Telekom CEO’su Paul Doany de yer aldı. “Çıtayı Yükseltenler” temalı etkinliğe ayrıca teknokent firmalarının üst düzey temsilcileri, tüm endüstriden teknoloji liderleri, yatırımcılar ve yöneticiler katıldı.

BEETECH 2016 ödüllerinde İTÜ ARI Teknokent Performans Kriterleri‘ne göre değerlendirilen İTÜ ARI Teknokent firmalarından 20 tanesi 6 ayrı kategoride ödüle, 4 firma da özel ödüle layık görüldü.

BEETECH 2016 Ödül Töreni’nde konuşma yapan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, BEETECH ödüllerinin farklı ölçeklerdeki firmaları teşvik etmek amaçlı olarak düzenlendiğini belirtirken şu değerlendirmede bulundu: “İTÜ ARI Teknokent olarak bir üniversitenin AR-GE ve inovasyonu desteklemek amacıyla şirket kurmasının önemli bir örneğini teşkil ediyoruz. Girişimcilik, AR-GE ve inovasyon ekosistemine kazandırdıklarımızla sadece Türkiye’nin değil dünyanın da ciddi markalarından birine dönüşmüş durumdayız. Ülkemize katma değer yaratacak yeni projelerin destekçisi ve üreticisi olmaya devam edeceğiz.”

Hedef: Küresel bir teknopark olmak

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan ise törende yaptığı konuşmada birkaç sene önce teknoloji üretiminde “çıtayı yükseltme” fikrinden yola çıkılarak hazırlanan performans kriterlerinin etkisini göstermeye başladığını belirtti. Çolpan BEETECH ödüllerinin firmalar için bir ayna görevi gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

“İTÜ ARI Teknokent olarak en büyük hedefimiz küresel bir teknoparka dönüşmek. Bu amaç doğrultusunda da çok önemli adımlar atıyoruz. 2016 sonunda metrekare başına AR-GE gelirimiz 2013’e göre yüzde 70, AR-GE personel gelirimiz yüzde 46 artış gösterdi. Her sene daha fazla firmanın sunduğumuz bu verimli iş ortamından yararlanmasını istiyoruz. Bu doğrultudaki çalışmalarımız neticesinde 2015 ve 2016 yılsonunu kıyasladığımızda firma sayısında yüzde 33 artış sağladığımızı görüyoruz. Personel sayımız 2016 yılsonunda 6.183’e ulaşırken, çok önem verdiğimiz kadın istihdamında da yüzde 27’lik artış sağladık. Bugün bünyemizdeki firmalar 807 proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Teknokentler AR-GE’nin ticari yüzü. AR-GE ciromuz 2015’e göre yüzde 22 artış göstermiş durumda. İhracat ise dalgalı döviz kuruna rağmen dolar bazında yüzde 9 arttı. Akademisyenler tarafından kurulan firma sayında da yüzde 24 oranında artış yaşandı. İTÜ ARI Teknokent olarak girişimciliğin ve teknoloji üretiminin üssü olmak adına çalışmaya devam ediyoruz.”

BEETECH 2016’da İTÜ ARI Teknokent firmaları ödülle buluştu

BEETECH 2016 Ödül Töreni’nde toplam 20 firma iş hacimlerine göre “Kuluçka”, “Küçük”, “Orta” ve “Büyük” ölçekli olmak üzere ayrı ayrı değerlendirilerek, 6 farklı kategoride ödül kazandı. “Küçük” ölçekli firmalardan Maxim, “Orta” ölçekli firmalardan Analog Device, “Büyük” ölçekli firmalardan da Ericsson ve Vodafone ayrı kategorilerde ikişer ödülün sahibi oldu.

BEETECH 2016 Ödül Töreni’nde özel ödül kazanan 4 firma ve kategorileri ise şu şekilde sıralandı:

Yönetimle Uyum Özel Ödülü – ATP

Start-up Özel Ödülü- Buy Buddy

Yılın Girişim Sermayecisi Ödülü – Revo

Ar-Ge Öncüleri Özel Ödülü – Bülent Kaytaz

HÜRRİYET 13.07.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here