İTÜNOM Otonom Hava Araçları Takımından ABD’de Büyük Başarı

0

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren, İTÜNOM Otonom Hava Araçları Takımı, ABD’de düzenlenen İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışmasına katılan 54 takım arasında dördüncü oldu.

Uluslararası İnsansız Hava Araçları Derneği, öğrenciler arası İHA yarışmalarının 15’incisini, 14-17 Haziran tarihleri arasında, Patuxent River Askeri Hava Üssü’nde düzenledi. Üniversiteler bazında dünyanın en saygın insansız hava aracı yarışması olarak kabul edilen organizasyona, aralarında Türkiye, ABD, Kanada, İsrail, Hindistan, Polonya başta olmak üzere 8 ülkeden 54 takım katıldı.

Yarışmaya katılan Bilgisayar Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Elektik Mühendisliği ile Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği öğrencilerinden oluşan İTÜNOM takımımız, En İyi Döner Kanatlı Araç kategorisinde ödül kazandı. İstenen görevleri en iyi şekilde gerçekleştiren ikinci ekip olan İTÜNOM, genel sıralamada ise dördüncü sırada yer aldı.

İTÜNOM Otonom Hava Araçları Takımı hakkında

2014 yılında, otonom uçuş teknolojileri geliştirmek ve bu teknolojilerle alakalı yarışmalarda Türkiye’yi temsil etmek amacıyla kurulan İTÜNOM Otonom Hava Araçları Takımı, aktif bir ekip olarak üniversitemiz adına birçok yarışmaya katılıyor. Takımımızdaki öğrenciler; otonom uçuş teknolojileri, görüntü işleme, uzun mesafe kablosuz ağ teknolojileri, gömülü sistemler, güç elektroniği sistemleri tasarımı ve testi konularında da çalışmalar yürütüyor.
Üyelerinin çoğu ikinci sınıf öğrencilerimizden oluşan İTÜNOM şu isimlerden oluşuyor:

Mekanik Ekip Üyeleri:

Mehmet Can Şen – Uçak Müh.

Enes Uçar – Uçak Müh.

 

Otopilot ve Aviyonik Ekip Üyeleri:

Ertuğrul Aksoy – Kontrol ve Otomasyon Müh.

Melih Sabri Boz – Kontrol ve Otomasyon Müh.

Oğuzhan Köse – Kontrol ve Otomasyon Müh.

 

Görüntü İşleme Ekip Üyeleri:

Mutluhan Üzmez – Bilgisayar Müh. – Takım Kaptanı

Ali Eren Çelik – Bilgisayar Müh.

 

Ağ Sistemi ve Haberleşme Ekip Üyeleri:

Furkan Bağcı – Elektronik ve Haberleşme Müh.

Resul Aydın – Elektronik ve Haberleşme Müh.

Sertan Sezgin Kutlu – Elektrik Müh.

 

http://www.itu.edu.tr  28.06.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here