Google’dan Türk girişimlerine destek

0

TEKNOLOJİ devi Google’ın geliştirici (developers) ekibinin girişimcileri desteklemek için düzenlediği ‘Launchpad’ etkinliği Türkiye’de de yapıldı.

Girişimcilere, başarılı uygulamalar yaratma, pazarlama, yaygınlaştırma ve doğru iş modeli yaratmak için gerekli yol haritalarının gösterilediği Launchpad etkinliğinde, eğitimler ve danışmanlıklar verildi. Bu kapsamda Google’ın İstanbul’daki ofisinde ilk kez gerçekleştirilen etkinliğe 40’a yakın girişimci katıldı. Ürün stratejisi, iş geliştirme, arayüz, pazarlama ve sunum teknikleri konusunda mentorlarla birlikte çalışan girişimciler, Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine hazır hale getirildi. Melek yatırımcılarla da işbirliği yapılan etkinlikte, Aslanoba Capital ve Galata İş Melekleri’nden katılımcılar girişimcilerle buluştu. Google’ın Launchpad etkinliğinde öne çıkan girişimler şunlar oldu.

Tarfin:Tarım finansmanı sağlayan bir girişim. Finansmana erişim ve ihtiyacı duyan üreticilere ve tarım bayilerine, kredi tedariği, tahsilat risk hesaplaması, vadesi geçmiş alacak takibi gibi finansal çözümler sunuyor. Finans kurumları, kredi analiz firmaları, alacak sigortası şirketleri ile iş ortaklıkları yapan girişim, 450’nin üzerinde tarım bayisine ve binlerce üretiye hizmet veriyor.

Looky: Alzheimerlı hastaların kaybolmasını engellemek için harekete geçen girişim özel bir çip geliştirdi. Mobil uygulama desteği ile hastaların konumlarını harita üzerinden gösteren bu çip, sağlık teknolojileri konusunda farklı bir çözüm sunmasıyla dikkat çekiyor.

Scode: Kadircan ve Barış adındaki iki lise öğrencisi tarafından kurulan girişim, kullanıcıların ilgi alanlarına göre bir kodlama eğitim programı sunuyor. Mobil cihazlarda da kullanılabilen Scode uygulaması, Facebook entegrasyonu sayesinde kodlama yapanların birbirleriyle rekabet etmesini de sağlıyor.

llang: Belgeleri saniyeler içerisinde farklı dillere çevirebileceğiniz bir uygulama. Tercih edildiğinde ise çevirmen tarafından redaksiyonunu yaptırabilmenizi sağlayan Ollang, online ve profesyonel bir çeviri platformudur. İTÜ Çekirdek girişimi olan Ollang yapay zekâ ve makina öğretisi gibi teknolojik öğeleri de kullanıyor.

HÜRRİYET 05.06.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here