Fen ve Teknolojileri Liseleri Antalya’da bilim insanları yetiştirecek

0

BAHÇEŞEHİR Koleji, bilim ve teknoloji üreten bireyler yetiştirmek amacıyla 2006 yılında İstanbul Bahçeşehir’de kurduğu Fen ve Teknoloji Lisesini 2017-2018’de Antalya Konyaaltı’nda açıyor. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumu Başkanı Enver Yücel, “Antalya’da açacağımız Fen ve Teknoloji Lisesi, mekan olarak Türkiye’nin en büyük kampüslerinden biri olacak” dedi.
Bahçeşehir Koleji, ilkini 2006 yılında kurduğu Fen ve Teknoloji Liseleri’ne devam ediyor. Fen ve Teknoloji Liseleri’nin yeni kampüsünü Antalya’da açacak olan Bahçeşehir Koleji yöneticileri, Akra Otel’de velilerle bir araya geldi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumu Başkanı Enver Yücel de tanıtım toplantısına katıldı. Fen ve Teknoloji Liseleri’nin ilkini 11 yıl önce İstanbul’da kurduklarını belirten Yücel, dünyanın eğitim anlamındaki en önemli modelini alarak Türkiye’ye getirdiklerini söyledi. Eğitim programlarında fen liselerine göre farklılıklar olduğunu aktaran Yücel, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayını alarak 11 yıldır eğitim öğretim yapan bir liseyiz. Şimdi de bu liseyi Antalya’da açıyoruz. Her geçen gün daha güçlü programlarla ilerliyoruz. Antalya’da yeni eğitim yılında açacağımız bu okulumuz hazırlık sınıfıyla başlayacak” dedi.
OKUL KENDİNİ İSPAT ETTİ
Okullarının dünya ile yarışabilecek nitelikte olduğunu kaydeden Enver Yücel, şöyle devam etti:
“11 yılda mezunlar verdik. Yabancı dilleri, bilim ve teknoloji anlamında başarıları ve liseden sonra girdikleri üniversiteler açısından alınan sonuçlar mükemmel. Dünyanın en başarılı üniversitelerine burslu olarak giden öğrencilerimiz var. Mezunlarımız Google ve Twitter gibi şirketlerde çalışmaya başladı. Türkiye’nin bilim ve teknoloji üretmesi lazım. Bu anlamda bu iş ortaokul ve liselerde başlar. Biz de bu gaye ile yola çıktık. Kurduğumuz fen ve teknoloji lisesi başarılarını ispat eden bir lisedir.”
18 LABORATUVARI OLACAK
Enver Yücel, Fen ve Teknoloji Liseleri’ni Türkiye’nin çeşitli bölgelerine açmaya karar verdiklerini dile getirdi. Bu yıl Antalya’da açacakları Fen ve Teknoloji Liseleri’nin mekân olarak Türkiye’nin en büyük kampüslerinden biri olacağını vurgulayan Yücel, “Laboratuvarları bir üniversitesinin mühendislik fakültesi derecesinde olacak. 18 laboratuvarın yer aldığı mükemmel bir kampüs olacak. Amacımız Türkiye’nin gelecekte teknoloji ve bilimi geliştiren insanları olsun istiyoruz. Teknoloji üretelim, Türkiye’yi zengin hale getirelim. 2 aya kadar tamamen okulumuz bitmiş olacak. Herkesin gurur duyabileceği bir lise olacak” dedi.
200 PATENT BAŞVURUSU
Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Tolga Yıldız ise fen liselerinin tarihsel sürecini anlattı. Liseden mezun olan ve okumaya devam eden öğrencilerinin başarılarını anlatan Yıldız, okullarının şu ana kadar 200’e yakın patent başvurusu yaptığını aktardı. Eğitim Teknolojileri Direktörü Metin Ferhatoğlu da lisenin eğitim sistemi hakkında bilgi verdi.
Tanıtım toplantısına Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in yanı sıra çok sayıda aile katıldı. Toplantı, soru- cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

 

HÜRRİYET 19.05.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here