NASA Space Apps Challenge Başvuruları Başladı

0

NASA Space Apps Challenge (NASA Uzay Uygulamaları Yarışması), 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde dünyanın farklı şehirlerinde 48 saat boyunca sürecek bir hackathon (kod yazma şenliği). Etkinlikte kod yazanlar, bilim insanları, tasarımcılar, hikâye anlatıcıları, üreticiler, oluşturucular, teknoloji uzmanları ve uzaya meraklı herkes bir araya gelip Dünya’da ve uzayda karşılaşılan güçlüklere meydan okuyacak.

Siz de NASA’ya ait verilerin dünya genelindeki sorun çözücülere sunulacağı bu organizasyonun bir parçası olabilir, ortak vatanımız Dünya’yı daha iyi anlamak için bu heyecan dolu etkinliğe katılabilirsiniz.

2016’daki hackathon organizasyonu çerçevesinde altı kıtada düzenlenen 160 etkinliğe 15.000’den fazla insan katılmıştı. Bu yıl 29-30 Nisan’da gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak için ise çok az zamanınız kaldı.

NASA Space Apps Challenge’ın Türkiye’deki ev sahipliğini Koç Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi yapıyor. Formu doldurarak etkinliği bulunduğunuz şehre taşıyabilir, ülkemizdeki ev sahibi sayısını artırabilirsiniz!

 

BİLİM GENÇ 30.03.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here