Türk Robot Takımı 2 ödül kazandı

0

ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen Uluslararası “FIRST Robotik Competition Yarışması’na katılan ve 6 okuldan oluşan Türk Robot Takımı, yarışmada Jüri Özel ile Dıens List Awards ödüllerini kazanarak Türkiye’yi başarı ile temsil etti.


Muğla Yönelt Koleji, İstanbul Robert Koleji, İstanbul Özel Enka Lisesi, İstanbul Fransız Saint Pulcheire Koleji, Ulus Özel Musevi Lisesi’nden oluşan Türk Robot Takımı ABD’nin Los Angeles şehrinde İngiltere, Kanada, Brezilya, Avusturalya, Çin, Meksika, İsrail, Şili, Hollanda, Tayvan, Singapur gibi ülkelerden yaklaşık 250 binden fazla öğrencinin katıldığı yarışmada en iyi dereceyi elde etmek için mücadele verdi. 29 Mart-2 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmalar sonucunda Türk Robot Takımı, Jüri Özel ile Dıens List Awards ödüllerini kazanma başarısı gösterdi.


Muğla Özel Yönelt Koleji Proje Koordinatörü Mehmet Ali Onaran, ABD’de düzenlenen yarışmada Türk öğrencilerin büyük bir başarı yakaladığını belirterek, “FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) 1989 yılında mucit Dean Kamen tarafından kuruldu. Amacı gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki ilgisini arttırmaktı. Manchester, NH merkezli olan ve kar amacı gütmeyen vakıf, gençlere bilimi, teknolojiyi, matematiği ve mühendislik gibi alanlarda geleceğin liderlerine erken yaşlarda bir alt yapı sunmayı hedefliyor.

 

FIRST Robotics Competition (FRC) ise, FIRST Vakfı tarafından her sene, 9-12. sınıflar için düzenlenen bir robotik yarışma. Takımlar, her yıl bir tema çerçevesinde, yaptıkları robotlarla belirli görevlerin üstesinden gelmeye çalışıyorlar. Yarışma teması her sene vakıf tarafından belirleniyor. Los Angeles kentinde düzenlenen yarışmada Türk Robot Takımı iki ayrı ödül aldı. Bu anlamda uluslararası bir yarışmada öğrencilerimiz gösterdiği performans ile dikkatleri üzerlerine çekti. Birden çok takım halinde okulun öğrencilerinin çalışmaları hayranlık verici bir durum. Elektronik ortamda teknoloji kullanarak, birbirlerini tamamlayan ekip ruhunu kurabilen öğrencilerimizi geleceğimizin garantisi olarak görüyorum. ABD’de düzenlenen yarışmada hedefimiz en iyi dereceyi elde etmekti. Bunu da başardık. Yarışmada alınan sertifikalar ve ödüller çok önemli. Genç beyinler, yeni ufuklar bu tür uluslararası yarışmalarda geleceğini garantiliyor” dedi. 

 

 

HÜRRİYET 05.04.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here