Google açık kaynak kodlu bütün projelerini Google Open Source adresinde topladı

0

Google milyonlarca satır koddan oluşan açık kaynak kodlu tüm projelerini tek bir adreste topladı. Bugüne kadar yayınladığı iki binden fazla açık kaynak kodlu proje için opensource.google.com adresini açan Google, TensorFlowGo, ve Kubernetes gibi büyük ölçekli projelerden Light My PianoNeuroglancer ve Periph.io gibi küçük çaplı işlere tüm ilgilileri hedefliyor.

Google Open Source sayfası, Google’ın farklı açık kaynak kodlu projelerini takip etmek isteyen geliştiriciler için bir hediye niteliğinde. Zira Chrome for iOS’ten Upspin file-sharing’e ve E2EMail’e önemli birçok projeyle ilgili önemli bir sorun hepsinin ayrı ayrı noktadan erişilebilir olmasıydı. Ancak bu, projelerin yalnızca ilgili spesifik kitle tarafından görünür olmasına sebep oluyor, Google’ın açık kaynak kod desteğinin tam olarak anlaşılmamasına sebep oluyordu. Google Open Source, bugüne kadar paylaşılan tüm projeleri tüm geliştiricilerin ilgisine sunmasıyla iyi iş çıkarıyor.

Bundan belki daha da önemlisi, Google’ın açık kaynak kodu nasıl yönettiğine dair bir iç görü sağlıyor. Google’ın açık kaynak kodu nasıl yaptığına dair dökümanlara özel bir bölüm ayıran Google Open Source’ta projelerin nasıl oluşturulduğu, kullanıldığı ve büyüdüğüyle ilgili farklı yöntemler irdeleniyor.

Google Open Source, açık kaynak kodla ilgilenen tüm bireysel ve kurumsal geliştiricilerin ilgisini çekebilecek nitelikte.

 

WEBRAZZİ 29.03.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here