2017’de ofisler bu teknolojilerle nefes alacak

0

Teknolojide 2017 yenilikleri ev ve ofislerinizde size rahat bir nefes aldıracak. PLoS One adı verilen cihaz 10 nesneye kablosuz enerji sağlarken kablo kirliliğinin de önüne geçiyor. Moodo ise ev ve ofislerde klişelerden uzaklaşıp kendi özel oda kokunuzu oluşturmanızı sağlayacak.

Teknolojide 2017 yenilikleri ev ve ofislerinizde size rahat bir nefes aldıracak. PLoS One adı verilen cihaz 10 nesneye kablosuz enerji sağlarken kablo kirliliğinin de önüne geçiyor. Moodo ise ev ve ofislerde klişelerden uzaklaşıp kendi özel oda kokunuzu oluşturmanızı sağlayacak.

KABLO KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİN

Çoğumuzun ofisinde telefon, bilgisayar, televizyon, faks, aydınlatma derken oluşan kablo kirliliği bazen çok can sıkıcı boyutlarda olabiliyor. Kablolar estetik açıdan kötü bir görüntü sergilerken hareket alanımızı da kısıtlıyor.

Disney Research araştırma grubu, tam da bu sorundan yola çıkarak bir odadaki tüm cihazlar için tam kapsamlı bir kablosuz güç sistemi oluşturmayı başardı. PLoS One isimli cihaz yakın zamanda satışa sunulacak. Yapımcı ekip, yüzde 40 ile yüzde 95 arasında verimlilik sunan 1900 vat enerjiyi nasıl sağladığını ayrıntılarıyla açıkladı. Araştırma ekibinin açıklamasına göre, kablosuz güç dağıtımı, veriler kablosuz olarak iletildiğinde elektrikli cihazlarımızı sorunsuz bir şekilde güçlendirme potansiyeline sahip. Mevcut çözümlerin yakın temas mesafeleri ile sınırlı olduğunu da vurgulayan Disney ekibi, sonsuz özgürlüğe sahip olmadıklarını fakat bunun da yakın zamanda değişeceğini belirtti.

10 NESNEYE ENERJİ

Prototip; oturma odası, akıllı telefon, lamba, uzaktan kumandalı otomobil ve daha fazlasını içeren 10 nesneye enerji sağlamayı başarıyor.

 

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Merkezde bulunan 15 kondansatör güç sağlandığında odaya bir çeşit manyetik alan yayılıyor. Bir alıcı bobin, frekansı odanın içindeki diğer cihazlarla aynı frekanstaki rezonansa dönüştürüyor. 1900 vat enerjinin, bir insanın absorbe edebileceği manyetik radyasyon (SAR) oranı açısından vücuda zarar verecek düzeye ulaşması kolay değil ama cihazlar odanın her yerinde güvenli enerji için sürekli olarak emici durumda kalmak zorunda. Ekip ayrıca, güvenlik açısından kutupların birbirinden en az 46 cm uzakta kalması gerektiğini de vurguluyor.

OFİSİNİZİ BİR ‘TIK’LA DENİZ HAVASIYLA DOLDURUN

Senelerdir bulunduğumuz ortamın ambiyansını değiştirmek için oda kokuları ile birçok çözüm üretmeye çalıştık. Bazılarımız marketlerde satılan jel şeklinde ya da sıvı olan çeşitli oda parfümlerini tercih ederken bazılarımız da limon kabuğu, ada çayı ve ıhlamur gibi bitkisel çözümlere başvurduk.

Birçoğumuzun, bir otelin lobisinde otururken gizli saklı bir yerden aniden gelen “pıssstt” sesiyle irkildiği bile olmuştur.

Tarihte bitkisel yağlar ve tütsülerle başlayan bu koku öyküsü, teknoloji ilerledikçe farklı boyutlar kazanıyor. Moodo isimli son teknoloji oda parfümleri, 50 bin dolar destek arayışı ile tüketiciyle buluşmayı bekliyor. 4 farklı koku kapsülü içeren cihaz ile ofisinizde ya da evinizde 400 binden fazla kombinasyon oluşturabilirsiniz. Moodo’nun akıllı yazılımını telefonunuza yükledikten sonra ofisinizde sadece bir tık ile derin bir ormanda dolaşabilir ya da taze bir kumsal havası alabilirsiniz.

GELECEKTE TREND OLACAK

Uygulamayı yüklediniz, istediğiniz kokuyu bulamıyor musunuz? Bunun için özel oluşturulmuş şablonlar var. Oluşturduğunuz kokuyu siz de arkadaşlarınızla sosyal hesabınızdan paylaşabilecek, hatta çok sevdiğiniz bir koku şablonunu özel mesaj olarak gönderebileceksiniz. Belki de Google’a ıhlamur kokusu yazdığınızda karşınıza Moodo’nun ıhlamur kokusu kodları çıkacak. Gelecekte bu paylaşımlarla Moodo da teknoloji severlerin yeni trendleri arasına girecek.

 

İTO HABER 06.03.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here