İsrailli Mobileye, 15 milyar dolara İntel’in oldu

0

ABD’li çip şirketi Intel, İsrail’in otonom sürüş teknolojisi konusunda ürün ve hizmetler sağlayan Mobileye şirketini 15.3 milyar dolara almak için anlaşmaya vardı.

ABD’li çip şirketi Intel İsrailli teknoloji firması Mobileye’ı 15.3 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardı.

Şirket tarafından bugün yapılan açıklamada işlemin Intel ve Mobileye firmalarının yönetim kurulları tarafından da onaylandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca anlaşmanın hisse başına 63.54 dolara gerçekleştiği belirtildi.

İsrailli finans gazetesi TheMarker’a göre Mobileye kaza engellemek amacıyla otomobillere koyulan sensörlerin ana tedarikçilerinden bir tanesi.

ABD’li çip şirketi Intel, İsrail’in Mobileye şirketini 15.3 mlyr dolara almak için anlaşmaya vardı

Sürüş teknolojileri sağlıyor

İsrailli Mobileye, Tesla’dan Google’a, Volkswagen veya Mercedes’ten Toyota’ya kadar çok sayıda otomobil ve teknoloji şirketine, otonom sürüş teknolojileri sağlıyor. Yüzbinlerce Tesla otomobili kadar, piyasada halihazırda test edilen otonom otomobillerin büyük çoğunluğu da Mobileye’ın otonom sürüş sensörleriyle hareket edebiliyor.

Dolayısıyla, üzerine lisanslanmış bu teknolojilerle Mobileye’ın Intel’e geçmesi, artık otonom sürüş teknolojisine sahip otomobil üretmek isteyen her firmanın Intel’in kapısını çalacağı anlamına geliyor.

Borsa değeri 10.5 milyar dolar

Mobileye’ın şu anda borsadaki değeri 10.5 milyar dolar. Intel’in ise şirketi satın almak konusundaki tutkusunun, Mobileye’a değerinden yaklaşık yüzde 50 daha fazla bedel ödediğini gösteriyor.

 

HABERTÜRK 13.03.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here