ESO Teknoloji Ödüllerinin sahipleri belli oldu

0

Geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakını Bülten Tüfenkci’nin katılımıyla gerçekleştirilen ESO 15. Teknoloji Ödülleri’nin ardından 2017 yılı sonuçları da açıklandı.

Teknoloji Ödülleri alanında Türkiye’deki odalar içerisinde ilk ve tek Eskişehir Sanayi Odası tarafından verilmeye başlayan Teknoloji Ödülleri 32. Yılında inovasyona önem veren, teknoloji ve yenilik üreten firmaları ödüllendirmeye devam ediyor. Eskişehir Sanayi Odası kurucularından ve eski başkanlarından merhum Mümtaz Zeytinoğlu’nun anısına, Oda üyesi sanayi kuruluşlarının çağdaş teknolojik gelişmeleri yakından izlemelerini sağlamak ve araştırma, geliştirme çalışmalarına teşvik etmek amacıyla, 1985 yılından itibaren her iki yılda bir verilen ödüller 3 kategoriden oluşuyor.

Ödül için yapılan başvurular, 2’si TÜBİTAK, 2’si yerel üniversite (Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi), 3’ü Sanayi odası temsilcilerinden oluşan 7 kişilik bir Seçici Kurul tarafından değerlendirildi. Başvurusu ödüle layık görülenlere birer plaket ve beratın yanı sıra her yıl Oda bütçesinden belirli bir oran tutarında parasal ödül de verilmekte. Bu yıl için 10 firmanın 10 proje ile başvuruda bulunduğu Teknoloji Ödüllerine için titiz bir değerlendirme sürecinden gerçekleştiren seçici kurul ödül alanları belirledi. Bugüne kadar 63 firmanın kazandığı “Teknoloji Ödülleri”, Seçici Kurulun değerlendirmeleri sonrasında 2017 yılında şu firmalara verilecek.

Ödül Alan Projeler

Ürün Geliştirme: Alanında iki firmanın ödüle layık bulundu, bunlardan biri; Hava Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı F4/2020 ve F5/2000 uçaklarına ait kartların testlerinde kullanılan GENRAD tezgahının, bu uçakların kal olmasından sonra da F-16, KT-1T ve T-38 uçaklarına ait testlerde kullanılabilir hale getirilmesi amacıyla “Diriliş 916 Kalite Çemberi Projesiö ile, diğeri de Makel Makine San.ve Tic.A.Ş. ‘Robot Konumlandırmalı Boru Bükme Makinası Projesi’ ile ödüle layık görüldü.

Teknoloji Uygulama alanında: Tusaş Motor Sanayi A.Ş. ‘YAKUT Lazerle Metal Toz Ergitme Projesi’ ile ödül aldı.

Jüri Özel Ödülü: Anadolu Üniversitesi’nin ‘InSb Kızılötesi Işın Dedektörü: Yangın Sensörü Uygulamaları Projesi’ layık görüldü.

Söz konusu bu ödüller 2017 yılı içerisinde törenle ödül alanlara verilecek.

 

HÜRRİYET 20.02.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here