2 bini aşkın öğrenciden robot tasarımı

0

Teknolojiye olan ilgiyi güçlü tutmayı hedefleyen “Hayalimdeki Robot” projesiyle 2 bin aşkın öğrenci hayallerini anlattı.

Proje koordinatörü ve projenin fikir sahibi Buğra Ayan, “Hayalimdeki Robot” projesinin, köy öğretmeni olan annesinin ders işlerken öğrencilerle çeşitli teknoloji çalışmaları esnasında ortaya çıktığını söyledi. 

Projenin, aralarında bilişim ve eğitim camiasından gönüllülerin de bulunduğu 15 kişilik bir ekip tarafından yürütüldüğünü aktaran Ayan, öğrencilerin Türkiye’nin her yerinden hayalini kurdukları robotları anlatan 30 saniye ile 1 dakika arasındaki görüntüleri www.hayalimdekirobot.com adresine yüklediklerini dile getirdi. Ayan, yüklenen her bir videonun ayrı ayrı değerlendirildiğini kaydetti.

 

“ŞU ANA KADAR 79 İLDEN BAŞVURU ALDIK” 

Anaokulundan liseye kadar olan tüm öğrencilerin istedikleri robotları çizim, karton ve bilgisayar ortamında tasarladığını belirten Ayan, “Öğrencilerin teknolojiye, geleceğe ve hayallerine olan ilgisini güçlü tutmak istedik. Çok orijinal fikirler geldi. Şu ana kadar 79 ilden 2 bin 400’e yakın öğrenci hayalindeki robotu anlattı.” diye konuştu. 

Farklı illerden çok farklı robot çalışmalarının kendilerine ulaştığını aktaran Ayan, “Her bir öğrencinin inanılmaz hikayeleri var. Madencilerin hayatını kolaylaştıran, görme engelliler için geliştirilen, tarladaki kargaları kovan ve iş kazalarını önleyen robotlara kadar, pek çok etkileyici hayaller var.” ifadelerini kullandı.

 

HÜRRİYET 17.02.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here