Parasızlıktan Heba Olan İş Fikirlerinin İmdadına Yetişen Yerli ve Yabancı 9 Yatırımcı

0

Çok iyi fikir ya da girişimlerin büyük bir kısmı, sırf maddi imkansızlıktan ya hiç hayata bile geçirilemez, ya anca kendi kendini döndürür, ya da büyüyemeden silinip tarih olur.

İşte böyle olmasın diye, Risk Sermayesi şirketi dediğimiz oluşumlar var. (İngilizce’de Venture Capital) Bu şirketler yeni fikir, buluş ve teknoloji geliştirmekle beraber bunu ticari ürün haline getirmek için yeterli finansal kaynağa sahip olmayan kişileri, kendi öz kaynaklarıyla finanse ederler. Kısacası yüksek büyüme potansiyeline sahip girişimlere yatırım yaparlar.

Sizlere Türkiye’de hayata geçmiş iyi fikirlerin elinden tutup büyümelerine yardımcı olan yatırım şirketlerinden birkaçını listeledik. Bir türlü kendi işinizi kurmaya cesaret edemiyorsanız eğer, bunları bilmenizde fayda var!

 

  1. 500 İstanbul

Türkiye’deki faaliyetlerine Temmuz 2016’da başlayan 500 İstanbul, 500 Startups’ın Türkiye fonu.

Girişimlere 50-100 bin dolar arasında giriş seviyede yatırımlar yapan 500 İstanbul, Türkiye’ye 15 milyon dolarlık bir fon ayırmıştı. Bugüne kadar bu fondan pay alan girişimler arasında Connected2.me, Adphorus, Udemy, MobileAction, Koding, MassiveBio, Kolay İK gibi isimler var.

2017’de portföyüne 20 girişim daha ekleyecek.

Web sitesi

 

 

 

  1. 212 Capital Partners (212 LTD)

 

New York ve Londra’daki işlerini bırakıp Türkiye’de teknoloji şirketlerine yatırım için 2012 yılında 212 Capital Partners’ı kuran Numan Numanbayraktaroğlu ve Ali Karabey, yazılım, sosyal oyunlar, e-ticaret, mobil, sosyal medya ve bulut bilişim gibi dikey pazarda girişim kurmak isteyen firmalara destek sağlıyor.

Butigo, Hemenkiralik.com, Balerin.com, CloudArena gibi girişimler yatırımları arasında.

Web sitesi

 

 

  1. Aslanoba Capital

Aslanoba Capital, Türkiye’nin önde gelen melek yatırımcılarından Hasan Aslanoba’nın teknoloji yatırımlarından sorumlu. E-ticaret, mobil, yazılım gibi alanlarda yenilikler yaratan hırslı ve tutkulu ekiplere yatırım yaptıklarını belirtiyorlar.

Buldumbuldum, Dugun.com, Bitaksi, MealBox yatırımları arasında.

Web sitesi

 

 

  1. StartersHub

İstanbul merkezli girişim destekleme platformu StartersHub, henüz fikir aşamasındaki girişimlere finansal, stratejik ortaklıklar, uzmanlık ve mentor desteği sağlıyor. Finansal teknolojiler, oyun, yaşam bilimleri, nesnelerin interneti (IoT) ve büyük veri alanlarına özel programlarla da girişimleri destekliyor.

 

Web sitesi

 

 

  1. Sankonline

Sankonline parlak fikirleriyle, ürün ve hizmet sektörüne yenilik katmak isteyen girişimcilerin kurmak istedikleri start-up’lara yatırım yapan bir girişim sermayesi şirketi. Gelecekteki güçlü ekonomilerin altyapısının bilgi ve teknolojiyi ileriye taşıyan yatırımlar ile inşa edileceğini düşünüyorlar.

BİSU, ÖdeAl, Scorp gibi yatırımları oldu.

 

Web sitesi

 

 

  1. Revo Capital

 

Cenk Bayrakdar ve Özcan Tahincioğlu ortaklığında kurulan Revo Capital’e göre her büyük girişim önce bir hayalle başlar. Revo’nun ismi de buradan geliyor; Esperanto dilinde “hayal” demek. Revo yenilikçi, çekirdek ve erken dönem B2B ve B2C girişimlere yatırım yapıyor.

Paraşüt, V-Count, Onedio [if gte vml 1]><v:shapetype id=”_x0000_t75″ coordsize=”21600,21600″ o:spt=”75″ o:preferrelative=”t” path=”m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe” filled=”f” stroked=”f”> <v:stroke joinstyle=”miter” /> <v:formulas> <v:f eqn=”if lineDrawn pixelLineWidth 0″ /> <v:f eqn=”sum @0 1 0″ /> <v:f eqn=”sum 0 0 @1″ /> <v:f eqn=”prod @2 1 2″ /> <v:f eqn=”prod @3 21600 pixelWidth” /> <v:f eqn=”prod @3 21600 pixelHeight” /> <v:f eqn=”sum @0 0 1″ /> <v:f eqn=”prod @6 1 2″ /> <v:f eqn=”prod @7 21600 pixelWidth” /> <v:f eqn=”sum @8 21600 0″ /> <v:f eqn=”prod @7 21600 pixelHeight” /> <v:f eqn=”sum @10 21600 0″ /> </v:formulas> <v:path o:extrusionok=”f” gradientshapeok=”t” o:connecttype=”rect” /> <o:lock v:ext=”edit” aspectratio=”t” /> </v:shapetype><v:shape id=”Dikdörtgen_x0020_5″ o:spid=”_x0000_s1026″ type=”#_x0000_t75″ alt=”&#128526;” style=’width:23.75pt;height:23.75pt;visibility:visible;mso-left-percent:-10001;mso-top-percent:-10001;mso-position-horizontal:absolute;mso-position-horizontal-relative:char;mso-position-vertical:absolute;mso-position-vertical-relative:line;mso-left-percent:-10001;mso-top-percent:-10001′> <w:wrap type=”none”/> <w:anchorlock/> </v:shape><![endif][if !vml][endif] yatırımları arasında.

 

Web sitesi

 

 

  1. Earlybird Venture Capital

 

Kendilerini “kolları sıvamaya hazır, optimist risk alıcılar” olarak tanımlayan ve dünyanın her yerinden yatırımcılar bulunduran oluşumun Türkiye ayağında Cem Sertoğlu, Evren Üçok, Onur Yüksel gibi isimler var. Geçtiğimiz 12 ayda 11 yeni yatırımı olmuş.

Türkiye’deki yatırımları arasında Peak Games, Dolap, Apsiyon, Tapu.com gibi girişimler var.

Web sitesi

 

 

  1. TRPE Capital

 

Uluslararası yatırımcılarla, bağımsız özel sermaye yöneticilerini buluşturmayı hedefleyen TRPE Capital’in kurucu ortakları Memet Yazıcı, Tankut İkizler ve Refiye Yazıcı. Yatırım yapılacak şirketler ise giriş seviyesindeki girişimlerden ziyade büyüme ve yenilik odaklı KOBİ’ler.

Twentify, Pisano, Iven gibi yatırımları oldu.

 

Web sitesi

 

 

 

  1. Son olarak, ACT Venture Partners

 

ACT Venture Partners bir süre önce European Investment Fund altında 2015-2017 yılları arasında toplam 20-25 teknoloji girişimine 25 milyon euro yatırım yapacağını duyurmuştu. Bu girişimlerin yaklaşık 10’unun Türkiye’de olmasını amaçlıyorlar. ACT teknoloji girişimlerine 50 bin eurodan 2,5 milyon euroya kadar yatırım yapabiliyor.

 

Web sitesi

 

 

 

 

ONEDİO 12.01.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here