Yapı Kredi, Akademi Zirvesi’nde İnovasyon Çağına Işık Tuttu!

0

Türkiye’de finans sektörünün en iyi insan kaynağını yetiştirmek vizyonu ile kurulan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA) bu yıl Akademi Zirvesini 7. kez düzenledi. Akademi Zirvesi’nin bu seneki konuğu “Bay İnovasyon” olarak bilinen iş stratejisti Rowan Gibson’dı. Dünyada inovasyonun önemine dikkat çeken ilk isimlerden olan Gibson, “Geleceğe Ne Kadar Hazırız?: İnovasyonun 4 Odağı” başlıklı sunumunda, inovasyonun yapıtaşları ve stratejilerine dair görüşlerini paylaştı.

Her yıl çok önemli isimlerin ağırlandığıAkademi Zirvesi’nin7.sini gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirten Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın,“Artık geleneksel hale gelen Akademi Zirvesi’nde bu yıl dünyada inovasyonun önde gelen fikir liderlerinden biri olan Rowan Gibson’ı ağırlıyoruz. Bildiğiniz gibi inovasyon sadece fikir üretmek anlamına gelmiyor. O fikri hayata geçirmek, uygulamak inovasyonun en önemli başarı kriteri. Biz de Yapı Kredi olarak dünyada inovasyon adına yapılan tüm gelişmeleri yakından takip etmekle kalmayıp, başarıyla uygulayabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunun en güzel örneğini geçtiğimiz hafta çok başarılı bir lansman ile müşterilerimizin hizmetine sunduk. Yenilenen Yapı Kredi Mobil ile artık müşterilerimizi gözlerinden tanıyoruz. Göz ID uygulamamızla müşterilerimiz akıllı telefonlar üzerinden, göz tarama teknolojisi ile şifre kullanmaksızın güvenli giriş yapabiliyorlar. Bu uygulamalar Türkiye’de bir ilk ve devrim niteliğindedir“ dedi.

Açıkalın sözlerine şöyle devam etti: “İnovasyonun kurumlarda içten dışa akan bir süreç olduğunu biliyor, kurum kültürümüzün bir parçası olması için çalışmalar da gerçekleştiriyoruz. Örneğin Yapı Kredi çalışanlarının fikir platformu niteliğinde olan Evreka ile her alandaki inovatif düşünceyi teşvik ediyor, ödüllendiriyoruz. Ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimize, inovasyon ve teknoloji alanında kendini geliştirmek isteyen, fikri olan herkese yönelik projeler de yürütüyoruz. code.yapikredi, Fikrimobil projelerimiz bunlardan en önem verdiklerimiz. Öte yandan, inovatif bir kurumun özünü sahip olduğu insan kaynağının oluşturduğunun da farkındayız. 2008’de Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’ni tam da bu amaçla kurduk. Yapı Kredi ve sektöriçin en iyi insan kaynağınıyetiştirme vizyonu, Akademimiz’in temel taşlarını oluşturuyor. Akademimiz bu gücü geleceğe taşıyabilmek için en önemli değerlerimizin başında geliyor. Pek çok arkadaşımız Akademimiz’de aldığı mesleki ve kişisel eğitimlerle kendilerini geliştirme imkanı buldu, geleceğe hazırladı.”

 

Yenilikçi düşüncenin 4 odağı

Dünyanın önde gelen düşünce liderleri arasında yer alan ve uzun yıllardan bu yana Fortune 500 şirketlerine inovatif stratejiler konusunda danışmanlık hizmeti veren Rowan Gibson  “Geleceğe Ne Kadar Hazırız?: İnovasyonun 4 Odağı” başlıklı konferansında şu bilgileri paylaştı: “İnovasyon ve yenilikçilik günümüzde iş stratejilerinin en önemli parçası konumunda. Bundan birkaç yıl önce, şirketlerin odak noktası kalite, operasyonel verimlilik ve müşteri hizmetleri gibi alanlardı. Fakat bunlar artık sürdürülebilir rekabet avantajına bir temel oluşturmuyor. Hızla değişen dünyada iş modellerini sürekli yenilemek gerekiyor.Yenilikçi düşünceyi oluşturduğunu düşündüğüm 4 odak nokta; katı inançları sorgulama, trendlerden yararlanma, kaynakları yeniden şekillendirme ve ihtiyaçları anlamadan oluşuyor. İşte bu odağı yerine getirenler gerçekten dünyayı değiştirecek inovasyonlara imza atıyor. Dünyada kurumlar ayakta kalmak istiyorlarsa kendilerini bu 4 odak noktayı göz önünde bulundurarak sürekli güncellemeli. Her an yeni bir inovasyonun tüm iş yapış şekillerini değiştirebileceği yıkıcı inovasyon çağında firmalar bu 4 odağı içselleştirdikleri ölçüde başarılı olabilecek.”

 

Akademi Zirvesi’nin geçmiş yıllardaki başlık ve konukları:

Akademi Zirvesi 2010 / Rekabet – Prof. Stéphane Garelli

Akademi Zirvesi 2011  / Ekonomik Trend – Prof. Dr. Hans Rosling

Akademi Zirvesi 2012 / Ekonomide Yeni Düzen – Prof. Peter A. Diamond

Akademi Zirvesi 2013 / Fark Yaratan Stratejiler – Prof. Richard Rumelt

Akademi Zirvesi 2014 / Kurumlar Değişim Hızını Nasıl Yakalar? – Prof. Dr. Gary Hamel

Akademi Zirvesi 2015 / Belirsizlik Ortamında Yönetim Stratejileri – Prof. Rita Gunther McGrath

  

Rowan Gibson Hakkında

İş dünyasında radikal inovasyonlar üzerine uzman ve dünyanın önde gelen düşünce liderleri arasında yer alan İş stratejisti Rowan Gibson, uzun yıllardır Accenture, Bayer, British Telecom, Coca-Cola, Heinz, Henkel, IBM, Mars, Microsoft, Motorola, NOKIA, Philips, P&G, Roche, Siemens ve Volkswagen gibi Fortune 500 listesindeki şirketlere üst düzey danışmanlık hizmeti veriyor. 25 farklı dile çevrilmiş, en çok satanlar listesinde yer alan 3 kitabın yazarı Gibson, ayrıca inovasyon stratejilerine yaptığı katkılar nedeniyle “İnovasyonun Global Lideri” (Global Leader of Innovation) ödülüne layık görülmüştür.

“Bay İnovasyon” ve “Guruların arasında bir Guru” ve “İnovasyonun ustası” ünvanlarıyla da bilinen Gibson, “bestseller” kitaplarının yanı sıra iş dünyası ile ilgili bir çok makale, köşe yazısı ve blog da yazmaktadır. Geçtiğimiz 5 yılda 61 farklı ülkede verdiği seminer ve konferanslarla profesyonel yöneticilere inovasyon süreçleri hakkında yeni ufuklar açan Gibson, konferanslarında dinleyicilere yeni büyüme ve pazar olanaklarını nasıl yaratabileceklerinin ipuçlarını sunuyor. Ayrıca “inovasyon paradigması” yaklaşımı ile şirketlerin organizasyon yapılarını nasıl geliştirmeleri gerektiği konusunda da yol gösteriyor.

Öngörüleri, ilgi çekici gözlemleri ve gündemi yakalayan fikirleriyle iş dünyasının aranan danışmanlarından biri olan Gibson bugüne kadar yaptığı konuşmalarda sahneyi Bill Clinton, Neil Armstrong, Ken Blanchard, Deepak Chopra ve Guy Kawasaki gibi dünyaca ünlü bir çok isim ile paylaşmıştır. TV ve radyoda sık sık röportajları yayınlanan Gibson, Forbes, CNN, BusinessWeek, Harvard Business Review ve BBC World Service gibi prestijli yayınlarda iş dünyasındaki gelişmeler hakkında görüşlerini paylaşmaya devam etmektedir.

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi Hakkında:

Yapı Kredi’nin, finans sektörü için lider insan kaynağını yetiştirme vizyonuyla 2008 yılında kurduğu Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA), Çayırova’da 9 bin metrekare alana kurulu ve günde 1.200 kişiye eğitim verme kapasitesine sahip. Eğitim ile gelişim faaliyetlerinde bankacılık, kişisel gelişim, liderlik ve sosyal sorumluluk konularında programlar uygulayan YKBA, Avrupa’nın önde gelen kuruluşlarından IMD ve Insead’ın yanı sıra Türkiye’deki önemli üniversitelerle iş birlikleri yapıyor.

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, gerek eğitim ile gelişim alanında yenilikçi programları, gerekse hizmet verdiği binasının mimari yapısıyla pek çok ödüle layık görüldü. YKBA, kurulduğu ilk yıl olan 2008’de ise IQPC’ın düzenlediği CUBIC Awards’da En İyi Yeni Kurumsal Üniversite seçilmişti. 2010 yılında ise American Society of Training and Development (ASTD), YKBA’yı Eğitim ve Gelişim Alanında En İyi Kurum Ödülü’ne layık buldu. YKBA, 2011 yılında IQPC -The Corporate University Best-in-Class Awards CUBIC™’de “Eğitim ve Gelişim Faaliyetlerini Kurumsal Hedefleriyle En İyi Örtüştüren Kurumsal Üniversite“ kategorisinde “honorable mention” ödülünü aldı. Ayrıca ASTD Excellence in Practice Citation ödülüne de sahip olurken, Uluslararası Leadership Excellence Dergisi de Yapı Kredi’yi 2011 yılında liderlik gelişiminde dünyadaki ilk 500 şirketten biri olarak seçti. 2012 yılında da Global CCU’dan “Eğitim ve Gelişim Faaliyetlerini Kurumsal Hedefleriyle En İyi Örtüştüren Kurumsal Üniversite” ödülünü alan YKBA aynı yıl Leadership Excellence sıralamasında, bir önceki yıla göre 112 basamak birden yükselerek 100. sıraya çıktı. 2013 yılında ise yine ASTD tarafından Uygulamada Mükemmellik dalında ödüle layık görülen YKBA, eğitim ve gelişim sektörünün dünya çapındaki en saygın kuruluşlarından CorpU tarafından da 3 ödüle birden layık görüldü. YKBA 2014 yılında ise CUBIC Awards’da En İyi Kurumsal Üniversite ve Yetenek Gelişiminde Mükemmellik ödüllerini aldı. YKBA binası ise 2010 yılında Türkiye Mimarlar Odası tarafından XII. Ulusal Mimarlık Odası Yapı Dalı Başarı Ödülü (2010) ve ArchDaily tarafından Yılın Eğitim Binası Ödülü’nü aldı. Yapı Kredi Bankacılık Akademisi son olarak 2016 yılında insan sermayesi yönetiminde lider şirketleri değerlendiren ve bu alanda dünyanın en saygın ödüllerinden biri olan Brandon Hall Group Excellence in Learning Awards’ta  (Eğitimde Mükemmeliyet Ödülleri) bronz ödülün sahibi oldu.

https://www.yapikredi.com.tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here