Girişimci yetiştiren 10 program

0

İş kurma hayali olanlara her türlü desteği veren ve fırsatlar sunan programlar artıyor. İşte bazıları…

Bir iş kurma hedefinde olup hiçbir şey bilmediğini düşünenler mutlaka vardır. İstekli fakat doğru bir başlangıç arayanlar için kuluçka merkezi olarak faaliyet gösteren girişim hızlandırma programları girişimciler için önemli fırsatlar sunuyor. Bu programlara dahil olanlar, şirket nasıl kurulur, işletme nasıl idare edilir ve networknasıl oluşturulur gibi sorunlarına yanıt bulabilir. Programlardan bazıları:

 

1. etohum.com

Genellikle internet veya yazılım sektörlerine yatırım yapan yatırımcılarla ve bu alanda faaliyet gösteren girişimcilerin buluştuğu bir platformdur.

 

2. İTÜ Çekirdek

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde iş planı ve yazılımdan pazarlamaya kadar 150 saatlik İTÜ Çekirdek girişimcilik eğitimi veriyor.

 

3. bic101.com

Aylık hızlandırma programı sonucunda başarılı olan girişimcileri yatırımcılarla buluşturuyor.

4. Garanti BUBA

Finansal teknolojiler alanında faaliyet gösteren firmalara sosyal medya desteği ve ticari referans yoluyla destek oluyor.

5. Girişim Fabrikası

Özyeğin Üniversitesi bünyesinde 5 haftalık program, yalın girişim, müşteriyle iş modeli oluşturma ve mentorluk desteği veriyor.

6. StartUpBootCamp İstanbul

3 aylık yoğun iş eğitimi ve mentorluk desteği vererek 200’den fazla yönetici ve yatırımcıyla buluşmanızı sağlıyor.

7. TEB Tekno Set Up Programı

TEB Bankası Girişim Evleri ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ortak projesi olan programda 6 aylık yoğun bir eğitim alırsınız.

 

8. BIGG GARAJ

TOBB Ekonomi Üniversitesi’ne bağlı programda teknoloji ve yenilik odaklı her türlü iş fikirleri kabul ediliyor. Eğitim ve mentor desteği sonrasında seçilen jüriden geçerseniz TUBİTAK’a başvuru hakkı elde edersiniz. TUBİTAK’ta başarı elde edenler 150.000 TL’lik hibe desteğini almaya hak kazanırlar.

9. PİLOT

Türk Telekom bünyesindeki PİLOT programına seçilen her bir girişimci 75.000 TL’lik nakit desteği alır. Ayrıca Türk Telekom ile resmi iş ortağı olur, İstanbul’da ücretsiz ofis alanı ve 100.000 $ değerinde bulut hizmetlerinden de faydalanırlar.

 

10. Webtures Girişim Hızlandırma Programı

6-24 ay arası sürüyor. Program girişimin işlevi, yapısı, sektörüne göre değişkenlik gösteriyor. Ayrıca ofis desteği, teknik altyapı, dijital pazarlama faaliyetleri ve mentorluk gibi destekleri de alabilirsiniz.

 

HÜRRİYET  03.01.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here