Turmaks’tan nano-teknoloji atağı

0

Turmaks bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Nanomaks, üretim kapasitesi olarak dünyanın en fazla miktarda nano-partikül üretebilen makinelerini geliştirdi.

Şirket açıklamasına göre, Turmaks bünyesinde ve Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde çalışmalar gerçekleştiren Nanomaks, yaklaşık 10 yıl süren çalışmalar sonucunda üretim kapasitesi olarak dünyanın en fazla miktarda nano-partikül üretebilen makinelerini geliştirdi.

Nanomaks, yüksek miktarlarda nanometre boyutunda parçacıklar elde etmek için geliştirdiği makinesi ile nanoteknoloji dünyasına geniş imkanlar sunacak.

Nanomaks Arge Müdürü Dr. Sezen Demirtaş’ın öncülüğünde 15 yıl önce ABD’de başlanan çalışmalara son 6 yıldır Türkiye’de devam ediliyor, Turmaks’ın mimar ve mühendislerinin yoğun çalışmaları sonucu orijinal tasarım ve üretimi kendisine ait olan makinelerle nanoteknolojide en büyük sorun olan yüksek miktarda ham madde elde etme sorununa çözüm getirilmiş oldu.

Miligram ve gram mertebesinde üretilen ve gramı binlerce dolara satılabilen nano-yapıları kilogram ve hatta ton mertebesinde üreterek, fiyatların ekonomik ölçülere inmesi sağlandı. Bu sayede nano-teknolojinin birçok alanda uygulanma olanağı olacak.

Dünyada bir çok merkezde nanoteknoloji üzerine çalışmalar yapılıyor ve çok değerli sonuçlar elde ediliyor. Ortaya çıkan bilimsel sonuçlarını ticarileştirmek isteyen araştırmacılara istedikleri miktarda ham madde sağlanabilecek ve yeni teknolojilerin piyasaya çıkmalarına imkan sağlanmış olacak.

Açıklamada, şirketin Ar-Ge çalışmalarını kozmetik, ilaç, savunma, havacılık, uzay ve tekstil gibi sektörlerde yoğunlaştırdığı belirtildi.

 

DÜNYA 13.12.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here