ABD, Okyanusun Ortasına Dev Bir Rüzgar Tarlası İnşa Etti!

0

ABD, yenilenebilir enerji alanına yatırım yapmaya başladı. Kıyıdan 50 km içeriye rüzgar tribünleri inşa eden yetkililer, şimdiden elektrik üretimine başladılar.

ABD, dünyanın en büyük ekonomisi. Bazıları Çin’i ilk sırada gösterse de istatistikler ve ekonomik nitelik açısından Amerika daha ön sırada. Ayrıca dünyada en çok enerji tüketen ülke olması durumu açıkça gösteriyor. ABD, yıllık 97 kuadrilyon enerji harcıyor. Bu yeryüzündeki enerjinin %18’i demek. Ayrıca gittikçe bu ihtiyaç artıyor.

Böylesine büyük bir enerji oburunun kaynağı da, dünyanın geneli gibi fosil yakıtlar; yani petrol ve türevleri. Fosil yakıtlar yenilenebilir bir enerji türü değil ve çevreye de zararlı. İşte buna alternatif olarak ABDli yetkililer bir proje geliştirdi. Bu proje, ABD özgürlük heykelinin iki katı kadar büyüklükte rüzgar türbinleri ile elektrik üretilmesi üzerine kurulu.

GE ve Deepwater Wind isimli iki firma ile gerçekleştirilen çalışmada, Atlantik Okyanusu’nun iç kısımlarına dikilen türbinlerden ilk elektrik hasadı alındı. 2 Aralıkta başlayan hasatta, her türbin saatte 1 gigawatt enerji üretimi yapılıyor. Konumları ise kıyıdan yaklaşık 50 kilometre içeride. Ağustos’ta biten inşaat projesi, New York’un Rhode Island bölgesine inşa edilmişti. Dört aylık bir test süresinden sonra hizmeye girdi. Uzmanlar bu projenin pilot bir proje olduğunu ve yakın gelecekte birçok benzer santral kurulacağını ilan ettiler.

WEBTEKNO  13.12.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here