Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları

0

L’ORÉAL-UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun ortaklığında düzenlenen ‘Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları’ 2017 yılı Başvuruları 30 Ocak 2017 dev sona eriyor.

L’ORÉAL-UNESCO ortaklığında uluslararası “For Women In Science” programının bir uzantısı
olan“Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları” ulusal programı, 2003 yılından itibaren Türkiye’de, başarı ile yürütülmektedir.

Yaşam Bilimleri ve Malzeme Bilimleri alanlarında araştırma yapmakta olan üçer genç kadın
araştırmacı bu program çerçevesinde $15 000 değerinde birer yıllık burs ile desteklenecektir.

Bursa hak kazanacak adaylar akademik özgeçmişleri ve gerçekleştirmek istedikleri araştırma
projesinin önemi, niteliği, bilimsel yeniliği ve bilime yapacağı katkı ölçüt alınarak Yaşam Bilimleri ve
Malzeme Bilimleri seçim komiteleri tarafından belirlenecek, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu
tarafından onaylanacaktır.

L’ORÉAL-UNESCO ortaklığında uluslararası “For Women In Science” programı, 2003 yılından itibaren Türkiye’de, başarı ile yürütülmektedir.

Yaşam Bilimleri ve Malzeme Bilimleri alanlarında araştırma yapmakta olan üçer genç kadın araştırmacı bu program çerçevesinde $15 000 değerinde birer yıllık burs ile desteklenecektir.

Bursa hak kazanacak adaylar akademik özgeçmişleri ve gerçekleştirmek istedikleri araştırma projesinin önemi, niteliği, bilimsel yeniliği ve bilime yapacağı katkı ölçüt alınarak Yaşam Bilimleri ve Malzeme Bilimleri seçim komiteleri tarafından belirlenecek, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından onaylanacaktır.

Araştırma alanları şunlardır:

Yaşam Bilimleri; Biyoloji, Biyokimya, Biyofizik, Biyoteknoloji, Farmakoloji ve Fizyoloji dâhil,

Malzeme Bilimleri; Partikül Malzemeler, Polimerler, Camlar ve Seramikler, Kompozitler,
Biyomalzemeler, Nano-malzemeler, Özel Tasarlanmış Yüzeyler, Fotonik Kristaller; Yoğun Madde
Fiziği ve İstatistiksel Fizik.

 

BURS BAŞVURU KOŞULLARI

[if !supportLists]·         [endif]Adayın doktora derecesini almış T.C. Vatandaşı olması,

[if !supportLists]·         [endif]Bilimsel yeterliliğni kanılamış olması,

[if !supportLists]·         [endif]Önerilen araşıma projesinin yukarıa belirtilen bir alanda olması,

[if !supportLists]·         [endif]Proje süresinin bir yılı geçmemesi,

[if !supportLists]·         [endif]31 Aralık günü itibariyle 40 yaşından gün almamış olması,

[if !supportLists]·         [endif]Projenin Türkiye’de gerçekleştirilecek olması gerekmektedir.

L’Oréal “Bilim Kadınları İçin” Programı ile kadınların bilime olan katkısına farkındalık yaratmak ve bilim kadınlarına dikkat çekerek toplumları bilinçlendirmek hedefleniyor. Proje ile olağanüstü kadın araştırmacılar tespit edilerek genç nesiller ile rol modellerin buluşturulması sağlanıyor. Bilim dünyasına destek olunması ve bilim insanlarının güçlendirilmesi de projenin amaçları arasında yer alıyor.

Biyo çeşitliliğin korunmasından genlerin sırlarını çözmeye, hastalıklar için çare bulmaktan, evreni keşfetmeye kadar; her kıtada, bilimin her seviyesinde çalışan bu olağanüstü kadınlar, hayatlarını bilginin ilerlemesine ve insanlığın iyileştirilmesine adıyorlar.

Uluslararası alanda 18 yıldır UNESCO işbirliği ile sürdürülen “Bilim Kadınları İçin” programı ile Dünyanın her yerinden araştırmacı bilim kadınlarını teşvik eden L’Oréal, bugüne kadar 112 ülkeden  2.500’den fazla kadına ulaştı.

Biz L’Oréal Türkiye olarak 14yıldır genç ve üstün yetenekli bilim kadınlarının araştırmalarını gün yüzüne çıkararak onları burs ile ödüllendiriyoruz.

14 yılda 82 bilim kadınını ödüllendirerek tüm Dünya ülke arasında en fazla bursiyere sahip 5. ülke konumundayız.

Neden bilim kadınlarını destekliyoruz ?

Dünya genelinde 3 araştırmacıdan yalnızca biri kadın ve bilimsel yüksek akademik pozisyonların sadece %11’inde kadınlar bulunuyor.

L’Oréal, bu yıl Boston Danışma Grubu ile birlikte bilim sektöründeki kadınların pozisyonu üzerine uluslararası bir raporun sonuçlarına göre son 10 yılda kadınların bilimsel araştırmalardaki oranının yalnızca %12 arttığı görülüyor. Bilim kariyerinin her aşamasında kadınlar ciddi anlamda az temsil ediliyor. Lisede bilim konusunda uzmanlaşmak isteyen kadın oranı 50% iken üniversitede %32’ye, master aşamasında %30’a ve doktorada %25’lere düşüyor.

Bilim alanındaki araştırmacıların sadece %29’u, Nobel ödülü kazananların sadece %3’ü kadın… İşte bu yüzden bilim alanında kadınların önündeki engelleri aşmaları için uluslararası ve yerel bazda desteklerini sürdürüyoruz.

Ayrıca bu sene Dünya’da bir ilk olan www.discov-her.com web sayfası ile bilim kadınlarına özel olarak yaratılmış ilk dijital platformu da hayata geçirildi. Bu platformda bilim kadınları projelerini tartışıyor, yardımlaşıyor ve birbirlerinden haberdar olurken kendilerini ve projelerini ifade etme ve tanıtma gücüne sahip oluyorlar.

 

Başvuru Formu için Tıklayınız.

http://unesco.org.tr/dokumanlar/duyurular/loreal_bb2017.pdf

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here