AQUILA uçağına TUSAŞ’tan tam not

0

Bursalı bir firma tarafından satın alınan Alman uçak firması AQUILA’nın ürettiği uçak, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ yetkililerinden tam not aldı.

Bursalı bir firma tarafından satın alınan Alman uçak firması AQUILA’nın ürettiği “A-211” kuyruk numaralı eğitim uçağı Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) yetkililerinden tam not aldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gökçen Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Celal Gökçen ve yetkililerle birlikte TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’i ziyaret etti.

Almanya’dan kalkarak Ankara’nın Kahraman Kazan ilçesinde bulunan TUSAŞ’a ait piste inen “A-211” kuyruk numaralı eğitim uçağı burada, Kotil, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Köksal Liman ve mühendisler tarafından incelendi.

Gökçen Grubu’na bağlı B Plas şirketi tarafından Almanya’da üretilen AQUILA marka yerli eğitim uçağı yetkililer tarafından tam not aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altepe, Gökçen Grubu’nun uçak fabrikası yatırımıyla birlikte Bursa’nın havacılık alanına da girdiğini, son olarak 100 kişilik Alman mühendis grubunun AQUILA’nın geliştirilmesi için mevcut kadroya ilave edildiğini kaydetti.

Şirketin şu anda 200 uçak ürettiğini ve bunların dünyanın her bir bölgesinde eğitim uçuşları için kullanıldığını belirten Altepe, “Daha çok eğitimde kullanılan bu uçakların yaygınlaştırılması konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. B Plas bu konuda yatırımlar yapıyor. Bir yandan uçak üretirken bir yandan da mühendislik firması satın aldı.” ifadelerini kullandı.

TAI’nin uçak üretimi konusundaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini vurgulayan Altepe, bu hedef doğrultusunda ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

“İnşallah binlerce satar”

TUSAŞ-TAI Genel Müdürü Temel Kotil ise AQUILA’nın alanında dünyanın en hafif, en ucuz ve en yakışır aracı olacağına inandığını ifade etti.

Türkiye’de uçak üreten şirketlerin yeni yeni çıkmaya başladığını hatırlatan Kotil, Almanya’da uçak fabrikası satın alarak bu sektöre adım atan Gökçen Grubu’nu kutladı. AQUILA’nın gerçekleşen satın almayla birlikte artık bir Türk firması olduğunu ifade eden Kotil, “İnşallah binlerce satar. Hayırlı ve uğurlu olsun.” temennisinde bulundu.

 

DÜNYA  12.11.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here