Yerli Silahımız MPT-76’nın Seri Üretimi Başladı!

0

Tamamen ‘Türk’ mühendis ve işçiler tarafından tasarlanarak üretilen Milli Piyade Tüfeği MPT-76’nın MKEK Kırıkkale Silah Fabrikası’nda seri üretimine geçildi.

“G-3 gibi etkili, kalaşnikof gibi güvenilir, M-16 gibi pratik” olarak tanımlanan ve tamam Türk mühendis – işçiler tarafından geliştirilen Milli Piyade Tüfeği MPT-76’nın seri üretimine başlandı. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale Silah Fabrikası’nda üretilen silahın projesi 5 Mayıs 2014’te sona ermiş, daha sonra yapılan 50’nin üzerindeki testi de başarıyla geçebilen ilk silah olmuştu. Bu testlerin yapıldığı esnada 1 milyondan fazla mermi kullanılmış.

4 kilo 180 gram ağırlığında olan silahın etkili menzili 600 metre, dakikadaki atım sayısı 700 ve merminin saniyedeki hızı ise 800 metre. Üzerindeki raya gece görüş dürbünü gibi önemli cihazların takılabildiği silah, aksesuarlarıyla birlikte toplam 413 parçadan oluşuyor.

MKE’nin 2017 yılının sonuna kadar 20 bin MPT’yi TSK’ya teslim etmesi bekleniyor, hatta 550 adedi şimdiden sevkiyata hazır bir şekilde bekletiliyor. Silah fabrikasının müdürü Derviş Mehmet Ocakcıoğlu, fabrikayla ilgili geçmişi hakkında şunları söyledi: “Ben bu fabrikada çalışırken çalıştığım makine bunlardı, dördünde de çalıştım, nereden nereye diyoruz artık.. 1972, 25 Temmuz… Hele böyle bir silahın da yapıldığı fabrikanın müdürü olmak daha değişik bir duygu.

WEBTEKNO  03.11.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here