Boeing, Türkiye’de atağa kalkıyor

0

Son yıllarda Türk tedarikçilere 1,5 milyar dolara yaklaşan tutarda iş yaptıran Boeing, yeni tedarikçiler arıyor. Bu kapsamda düzenlenen zirveye 100’den fazla şirket katıldı

Türkiye’den daha fazla firmanın, Boeing’in tedarik zincirine dâhil olması için önemli bir adım atıldı. Boeing ve SAHA İstanbul Savunma, Havacılık, Uzay Kümelenmesi Derneği iş birliği ile Tedarikçi Zirvesi düzenledi. Türkiye’deki havacılık sektörünün uzun vadedeki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, çoğunluğu Boeing tedarikçisi olmayan, 100’den fazla şirket katıldı.

Zirvede Millî Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede ve THY Genel Müdürü Temel Kotil, birer konuşma yaptı. Boeing Tedarik Yönetimi, Uçak, Yapısal ve Malzemeler Başkan Yardımcısı John Byrne da, sivil havacılığın mevcut pazar görünümü hakkında genel bilgi verdi ve Boeing’in tedarikçisi olmak için gereken kriterler hakkında sunuş yaptı. Boeing yetkilileri ayrıca katılımcı firmalar ile bire bir görüşmeler gerçekleştirerek, iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Ayşem Sargın Işıl, “Türk havacılık sanayi, Boeing ile köklü iş birliği sayesinde son yıllarda önemli gelişmeler kaydetti ve kabiliyetler kazandı” dedi. Hasan Büyükdede ise, “SAHA İstanbul Kümesinin havacılık ve uzay ile ilgili konularda üretim yapan firmaları ile, Boeing yetkililerinin bir araya gelmesi, iyi bir tedarikçi ağı oluşmasını sağlayacaktır. Türk sanayicilerinin Boeing için üretim yapması, hem Türkiye’de hem de dünya pazarında uçak endüstrisi ile ilgili alanlarda kendilerini geliştirmesinin önünü açacaktır” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE  17.10.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here