Toyota Robot Satışına Başlıyor: Kirobo

1

Otomotiv sektöründe dünyanın seçkin üreticilerinden olan Toyota, artık robot sektöründe önemli adımlar atıyor. Toyota’nın geliştirdiği ve 2017 yılının ilk aylarında satışı başlayacak olan Kirobo isimli robotun ayrıntıları;

 

Genellikle otomotiv sektöründeki çalışmaları bilinen Toyota aslında multidisiplenlere önem veren bir kuruluş olması nedeniyle robotikten biyoteknolojiye kadar birçok alanda çalışmalarını yürütüyor. Son günlerde ise robotik sektöründe Kiribo isimli robotunun ticari olarak satışa başlanacağını duyurmasıyla gündeme geldi. 2013 yılında Japon astronot Wakata’nın uzayda sıkılmaması için ona arakdaş olarak gönderilen Kirobo, 2015 yılında dünyaya dönmüş ve uzaya giden ilk astronot robot olma ünvanına sahip olmuştu.

image002

Toyota, hayat hikayesinde önemli bir başarı bulunan Kiribo’nun küçük bir versiyonunu geliştirdi. Kirobo’nun mini modeli 10 cm boyunda ve 183 gram ağırlığında. Eğlence amaçlı geliştirilen Kiribo yürüme, konuşma, jest ve mimikleri anlama, video kaydetme gibi birçok fonksiyonel özelliğe sahip. Yani masanızın bir köşesine koyup, canınız sıkıldığında ve konuşmak istediğinizde Kiribo, kullanıcısına neşeli bir dost olabiliyor.

 

Ayrıca akıllı telefonunuz ile mobil uygulama sayesinde robotu kontrol edebilme seçeneği de mevcut. Ancak bluetooth ile bağlantısı yapılan bu kontrol seçeneği için aylık 3$’lık bir ücret ödemek gerekiyor. 2017 yılının ilk aylarında satışının başlaması planlanan Kirobo’nun satış fiyatının ise 400$ olacağı belirtildi.

ELEKTRİKPORT  04.10.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here