Elon Musk 6 Yıla Kadar Mars’a Gitmeyi Planlıyor

0

Elon Musk’ın yeni projesinde Mars’a insanları taşıyabilecek dev uzay araçlarını duyurdu. Bu araçların jet motoru testlerine şimdiden başlandı. Elon Musk SpaceX’den kazandığı tecrübeyi gezegenler arası yolculuklarda kullanacağı uzay gemilerinin teknolojilerine aktaracak. 27 Eylül’de yaptığı bu duyuruyla Elon Musk Mars yolculuğu için ne kadar istekli olduğunu bir kez daha sergiledi.

 

Gönderilecek ilk mekiğin ismi, Elon Musk’ın çok sevdiği kitap “Bir Otostopçunun Galaksi Rehberi” nden Heart of Gold( Altın Kalp) olabilir.

 

Projeye göre Dünya’dan iki roket fırlatılacak. İlki yolcuları taşıyacak büyük bir roket, ikincisi ise uzayda yakıt ikmali için , özel bir roket. Ayrıca SpaceX ‘in dikey iniş yapabilen iticisi burda yakıt tankını yüklenip gelecek. Yörüngede yakıt ikmali yapacak roket, sonrasında Mars’a doğru yönelerek yolculuğuna başlarken, tanker Dünya’ya geri dönecek.

 

Mars’a giden uzay aracında küçük bir yakıt tesisi bulunacak. Mars’da bulunan su ve karbondioksitten yakıt elde edilecek. Sonrasında diğer ek parçalarla, Mars’da bir yakıt ikmal istasyonu oluşturulacak. Roketin itiş gücünün muazzam olduğu belirtiliyor.

Bir kaç yıl içinde Dragon 2 roketini Mars’a yollanacağını belirtti. Bu roket özel itiş motorlarıyla yere inebiliyor. Böylece herhangi bir gezegene inebilecek roketler yollayabilirsiniz.

 

Ayrıca Raptor motorlarıyla çok yüksek bir itiş gücü elde etmek mümkün. 127,000 kN itiş gücüne sahip mekik inanılmaz bir ivmeyle havalanacak.

Uzay mekiği de çok ilginç bir tasarıma sahip, mekikten açılacak güneş panelleri mekiğe ekstra enerji(200kW) sağlayacak. Roket 100,000 km/s hıza çıkarken, Mars’a ulaştığında Space X’in diğer roketleri gibi dikey iniş gerçekleştirecek.

 

NASA’da Elon Musk’a her türlü desteği sunacağını belirtti.

 

Elon Musk bu sayede Mars’da koloniler kurulabileceğini düşünüyor. Bakalım vizyoner iş adamı yine tarihin seyrini değiştirebilecek mi ?

 

Elon Musk’ın konuşmasının videoda izleyebilirsiniz.

GERÇEK BİLİM 28.09.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here