Türk tasarımcıdan F1 için Alfa Romeo çalışması

0

Daha önce Ferrari F101 için konsept çalışması hazırlamış olan Türk tasarımcı Olcay Tuncay Karabulut, kapalı kokpit yapısını baz aldığı çalışmasında Alfa Romeo için yeni bir konsept model tasarladı.

 

1910 yılında kurulan Alfa Romeo, 2-3 yıl sonra yarış takımını kurarak pistlerde yerini almıştı. Markanın yarış ekibinin başında ise tanıdık bir isim vardı: Enzo Ferrari. Enzo, aynı zamanda Ferrari otomobillerinin üreticisi olarak biliniyor. Eski günlerinden uzak olan Alfa Romeo’nun en parlak dönemleri, Enzo Ferrari’nin başında bulunduğu ‘Scuderia Ferrari’ yarış modelleri ve ekibiyle yaşamıştı. Enzo Ferrari tarafından 1929 yılında kurulmuş ekip ve modeller, uzunca bir dönem Alfa Romeo’nun yarış bölümü olarak faaliyet göstermişti.

image002 

Türk tasarımcı Olcay Tuncay Karabulut tasarlanan yeni modele Alfa Romeo AW30 adı verildi.

 

Alfa Romeo AW30 tasarımı kapalı kokpit yapısıyla dikkat çekiyor.

Alfa Romeo’nun yeniden F1’de olup olmayacağı henüz belli değil.Fakat Türk tasarımcı Olcay Tuncay Karabulut, marka için kapalı kokpit tasarımına sahip yeni konsept çalışmasını yayınladı. Alfa Romeo AW30adını verdiği model, 1000 beygir gücünde ve elektrik motoruna sahip. Son dönemde Redbull ve Ferrari takımları tarafından denenen ve tartışmalara neden olan kapalı kokpit tasarımlarına benzer olan tasarımın en önemli özelliği F1 pilotlarına yüksek güvenlik sağlaması.

image003 

Tasarım 2017 kurallarına uygun karoser yapısı ve genişletilmiş arka lastikleri ile dikkat çekiyor

 

 

YENİŞAFAK  23.09.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here