Apple’ın 2076 yılı konsepti Türk tasarımcıdan

0

Türk tasarımcı Ali Çam tarafından yapılan Apple Car konsepti, Apple’ın 100. Yılı olan 2076 için hazırlandı. Tasarım açısından dikkat çeken detaylara sahip konsept, bilim kurgu filmlerini aratmayacak bir yapıya sahip.

 

Apple’ın 2026 yılından itibaren bilinen araç tasarım şeklinden tamamen uzaklaşarak, keskin ve bilim kurgu filmlerini aratmayacak tasarımlara yöneleceğini düşünen Ali Çam, bu görüşünün eseri tasarımlarıyla adından bahsettiriyor. Apple Car 2076 projesi, Apple tasarım felsefesinin 100 yıl sonrası hakkında ipuçları veriyor.

Apple Car 2076 Projesi

Apple tasarımcılarını bile mest edecek konsept çalışmasında motor sistemi bulunmuyor. Aracın ilerlemesi manyetik alan etkisiyle(maglev/magnetic levitation) sağlanıyor. Petrolün sonsuz olmadığını düşünürsek önümüzdeki yıllarda elektrik, su gibi alternatiflerin yanında manyetik alan etkisiyle araçların ilerlemesini sağlayan teknoloji ile karşılaşabiliriz. Konsept araçta parmak izi tanıma sistemi kullanırken, tüm camlar akıllı cam teknolojisi ile kaplanmış ve şeffaf hale getirilebiliyor. Aracın yan koltukları ve üst tavana doğru uzanan dokunmatik ekranlar var ve bu ekranlar üzerinde bütün fonksiyonlar Siri komut sistemi ile yönlendirilebiliyor.

Palo Alto kentindeki Apple mağazasından iPhone 7 alabilmek için yüzlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu. Mağazanın kapıları tüm çalışanlar ve patronları Tim Cook’un alkışlarıyla müşterilere açıldı.Mağazanın sorumlusu ve Cook’un en gözde elemanlarından biri olan Hacettepe Üniversitesi mezunu Baha Çınar’ın 10 yıldan fazla bir süredir Apple’da mağaza lideri olarak görev yapmakta olduğu biliniyor. Sabah 05.30’da mağaza önünde ilk sıraya girenlerden Tammy Do, “iPhone 7 almak için, 25 saatten fazla sırada bekledim.” dedi.Sıranın en başında olan olan David Ethan ise “25 saattir buradayım. iPhone 7 Plus için gelmiştim ama henüz mağazada satışı olmadığını öğrendim. Yine de alabilme umuduyla bekliyorum.” ifadesini kullandı.iPhone 7 ile Galaxy S7 karşı karşıya iPhone 7 ile değişenler ve değişmeyenler Galeri: iPhone 7 Japonya’da satışa sunuldu

 image003

Apple Car 2076 konsepti Türk tasarımcı Ali Çam’a ait.

Genellikle telefonlar konusunda tasarımlar yapılıyordu ama bugüne kadar ki en fütüristik konsept olarak Apple Car 2076 projesi gösteriliyor. Apple’ın 100. Yılına ithafen özel olarak tasarlanan konsepti yakın gelecekte yollarda görmek pek mümkün değil fakat gelişen teknoloji ile 100. Yılda olmaması için bir neden gözükmüyor.

Apple’ın 100. yılına özel çalışma

Futbol takımlarının 100. Yıl için özel kutlamalar yaptığını ve sezona daha iyi hazırlanıp, yıldız transferler yaptığını biliyoruz. Apple’ın 100. yılı olacak 2076 yılında da bilim-kurgu filmlerini aratmayacak çalışma ve projeleri kullanıcılara sunması olası.
image002

Apple Car 2076 tasarımında aracın üst tarafı tamamen dokunmatik ve şeffaf olabiliyor.


Minimalizm ve sadelik üzerine kurulu projeye sosyal medya üzerinde övgüler yağdırılırken, tasarımcı Ali ÇAM’ın güzel bir çalışma gerçekleştirdiği vurgulanıyor.

YENİŞAFAK  21.09.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here