İnsansı robotlar 2017 başından itibaren hayatımıza girmeye başlayacak

0

Humans dizisini izleyenler vardır. Dizi, evlerde her türlü işimizi görmeye yardımcı olan androidler ve robotlarla yaşamı konu alıyor. Dizi artık bir hikayeyi konu almaktan öteye geçecek diyebiliriz. New York Times’ın haberine göre insansı robotlar 2017 Mart itibariyle hızlı bir şekilde hayatımızda yer almaya başlayacak.

Aşağıdaki video da da Tokyo’da bir alışveriş merkezinde tanıtılan bu insansı robotlardan birini görüyorsunuz. Toshiba ve bir kaç üniversitenin teknoloji birimi bir araya gelerek Tokyo’da alışveriş merkezinde danışma olarak hizmet verecek Chihira Junco’yu üretti. Aslında sadece Junco değil, Japonya’da tanınan 2 tane daha insansı robot bulunuyor. Bunlardan biri Nagasaki şehrinde Hen-na Otelde resepsiyonluk yapan Yumeko, diğeri ise Japonya’da televizyonda şov programı yapan Matsuko Deluxe’ye benzetilen Matsukoloid.

Toshiba’nın üretimi olan Junco ise şu anda tek. Firmanın açıklamalarına göre bu robotlardan 4 tanesini üretmenin maliyeti şimdilik 93 bin dolar. 2017 yılı itibari ile en az 1000 tane daha bu robotlardan üreteceğini belirten Toshiba yetkilileri 2020 yılına kadar sayıyı 10 bine çıkarmayı hedefliyor.

Chihira Junco’ya ekrana tıklayarak soru sorulabiliyor. ¨Nerelisin?¨ veya ¨En sevdiğin yemek nedir?¨ gibi basit sorulara cevap verme yeteneğine sahip. Ayrıca asıl görevi gereği alışveriş merkezi içerisinde ziyaretçileri yönlendirebiliyor. Onu daha yakından görenler konuşurken sakız çiğneyen birinin konuşması gibi hissettirdiğini söylüyor.

Humans dizisinde olduğu gibi bir kaç yıl içerisinde evinize bir insansı robot almak için şirkete gidebilirsiniz. Sonraki adımda tabi ki bu robotların yapay zeka ile kendilerini geliştirmesi ve robot hakları gibi şeyleri tartışabiliriz gibi görünüyor.

WEBRAZZİ  21.09.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here