ASELSAN savunma sanayi listesinde 4 sıra birden yükseldi

0

ASELSAN, dünyanın en büyük savunma sanayisi kuruluşları listesinde 4 sıra yükseldi. Şirket, 1 milyar 26 milyon dolar ciro ile 58. sırada yer aldı

 

ASELSAN, dünyanın en büyük savunma sanayisi kuruluşları listesinde 4 sıra yükselerek 58. sırada yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olan ASELSAN, Amerika Birleşik Devletleri merkezli askeri yayıncılık kuruluşu Defense News dergisi tarafından yayınlanan listedeki yükselişini bu yıl da sürdürdü.


ASELSAN, dünyanın ilk 100 savunma sanayisi şirketi (Defense News Top 100) listesine 2006’da 93. sıradan girdi. Üstlendiği projelerle başarı grafiğini giderek yükselten ASELSAN, geçen yıl 62. sırada yer aldı. ASELSAN, bu yıl açıklanan listede 1 milyar 26 milyon dolar cirosu ile 4 basamak yükselerek 58. sıraya çıktı.

Listenin ilk 3 sırasında 40,6 milyar dolar ciroyla Lockheed Martin, 30,4 milyar dolarla Boeing, 25,3 milyar dolarla BAE Systems yer aldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), listeye giren bir diğer Türk firması oldu. Geçen yıl 78. sırada bulunan firma, bu yıl 886,5 milyon dolarlık ciroyla 72. sıraya yükseldi.

Defense News dergisi tarafından her yıl bir önceki yılın savunma satışları baz alınarak yayınlanan “Defense News Top 100”, dünyanın en prestijli savunma sanayisi listesi olarak kabul ediliyor.

TÜRK ORDUSUNUN AR-GE ÜSSÜ

Türk ordusunun elektronik cihaz ve sistem alanında en önemli kaynağı olan ASELSAN, listede daha yukarıda yer almak için çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye’nin lider savunma sanayi firması olarak dikkati çeken ASELSAN, kritik teknolojik kabiliyetleri kendi mühendis kadrosu ile özgün olarak geliştirmesi, ürünlerinde ileri teknolojileri uygulaması ve sürdürülebilir Ar-Ge’ye düzenli olarak yatırım yapmasıyla biliniyor.

ASELSAN, Askeri ve Sivil Haberleşme Sistemleri, Radar ve Elektronik Harp Sistemleri, Elektro-Optik Sistemleri, Aviyonik Sistemleri, Savunma ve Silah Sistemleri, Komuta Kontrol Sistemleri, Deniz Sistemleri, Ulaşım Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Enerji ve Güç Yönetimi Sistemleri, Sağlık Sistemleri, Ücret Toplama ve Trafik Sistemleri gibi pek çok alanda tasarım, geliştirme, üretim, entegrasyon, modernizasyon ve satış sonrası hizmetler dahil olmak üzere anahtar teslimi çözümler sunuyor.

 

 

HABERTÜRK  13.09.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here