Cerablus’a yerli yazılımla bağlandı

0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında canlı video bağlantısı ile Cerablus’a bağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yüzbaşı Efe Trabzon ile yapmış olduğu görüşmede yerli yazılım BİP’i kullanmış olduğu öğrenildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde akşam yemeği verdi. Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmanın ardından,Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye’de koalisyon güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirilen Fırat Kalkanı harekatına katılan zırhlı birliğe canlı bağlantı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cerablus’ta görevli tank yüzbaşı Efe Trabzon ile canlı video bağlantısı aracılığıyla sohbet etti.

Yüzbaşının sözleri alkış aldı

Tekmil vererek sözlerine başlayan yüzbaşı Trabzon, “Birliklerimiz sınır ötesinde üs bölgesini tesis etmiş durumdadır. Sizin ve milletimizin gücüyle bu zorlu coğrafyada, sınırımızın dışında, her türlü terör örgütüne karşı hazırız. Milletimizin için rahat olsun. Her şeyimiz tam, eksiğimiz yoktur.” ifadelerini kullandı. Yüzbaşı Trabzon’un sözleri üzerine, salondan alkış sesleri yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit ve gazi aileleriyle bir arada olduğunu belirterek, şöyle karşılık verdi: “Gerek Sayın Başbakan’ımız gerek Genelkurmay Başkan’ımız, bakanlarımız, kuvvet komutanlarımız hep birlikte devletin üst düzey yöneticileri bir aradayız. Buradan sizlere selamlarımızı, sevgilerimizi, dualarımızı gönderiyoruz. Komutan altındaki bütün askerimize buradan selam, sevgilerimizi gönderiyoruz. Aldığım haberlerle gururlanıyorum ve şu anda gerek sınırımızda verdiğiniz mücadele gerekse Cerablus’ta ılımlı muhaliflerin verdikleri mücadeleyi de gururla takip ediyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Yerli yazılım kullanıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank, resmi Twitter hesabı üzerinden görüşmeye dair dikkatleri çeken bir detayı açıkladı.

Görüntüleri paylaşan Varank, “Lütfen dikkatlerden kaçmasın. Bu bağlantı yerli ve milli yazılım BİP ile yapıldı” açıklamasını yaptı.

BİP nedir?
Turkcell’in geliştirdiği görüntülü görüşme uygulaması BİP, 187 ülkede 6 milyonu aşkın kullanıcı tarafından kullanılıyor.

2013 yılında kullanıma giren Turkcell destekli yerli anlık chat uygulaması, Whatsapp’tan da görüntülü konuşma yönü ile ayrılıyor.

 

 

YENİŞAFAK  31.08.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here