Boğaziçi Üniversitesi HayalEt Kuluçka’dan Çıktı, Dünyaya Açıldı

0

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından işletilen HayalET Kuluçka Merkezi’nde geliştirilen Segmentify, ACT fonundan 200 bin Euro ve Startershub’dan 100 bin Euro destek alarak küresel pazarlara açılmak üzere yola çıktı.

 

E-ticaret sitelerinde ziyaretçileri sayfa üzerindeki davranışlarına göre tanıyarak onlara en doğru zamanda en doğru ürünlerin gösterilmesini ve dönüşüm oranlarının artırılmasını sağlayan Segmentify, dört farklı ülkede 20 binden fazla e-ticaret ve içerik sitesi için akıllı ürün önerileri yapıyor.

 

Boğaziçi Üniversitesi HayalEt Kuluçka Merkezi’nde geliştirilerek pazara giren Segmentify 300 bin Euro fon desteği alarak küresel pazara açılıyor. E-ticaret ve içerik sitelerinde akıllı ürün önerileri ile dönüşüm optimizasyonu sağlayan büyük veri tabanlı bir yazılım ürünü olan Segmentify, Murat Soysal ve Ergin Eroğlu tarafından kuruldu. Kişilerin web sayfaları üzerindeki davranışlarını, bünyesinde barındırdığı akıllı algoritmalar sayesinde takip ederek doğru müşteriye doğru ürünü doğru zamanda önererek ciro ve karlılık artışı sağlayan teknoloji şimdiden 4 farklı ülkede kullanılmaya başlandı.

Segmentify’ın yolculuğu, kurucuların hali hazırda çalıştıkları içerik ve e-ticaret firmalarında gördükleri “Kişiselleştirilmiş Web Sayfaları Sunma” ihtiyacını karşılamak amacıyla kendi akademik çalışmalarında geliştirdikleri algoritmayı bir ürün fikrine dönüştürmeleri ve 2014 yılında Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi HayalEt kuluçka programında desteklenmeleri ile başladı. TEB Girişim Evi’nde gerçekleşen şirketleşme sürecine paralel olarak ilk tohum yatırımını Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin Melek Yatırımcı Ağı olan BUBA‘dan alan Segmentify, BUBA’nın ortaklığında yürütülen FikirÇarkı ve GarantiPartners programlarının sunduğu çeşitli pazarlama desteklerinden de yararlandı. 2015 yılında katıldığı StartersHub bünyesindeki Startupbootcamp Istanbul hızlandırıcı programına katılan ve aldığı yatırım ve destek ile büyüme sürecine giren Segmentify, bugün 4 farklı ülkede 20.000’den fazla sitede hizmet veriyor.

Segmentify, e-ticaret sitelerinde ziyaretçileri sayfa üzerindeki davranışlarına göre tanıyarak onlara en doğru zamanda en doğru ürünlerin gösterilmesini ve dönüşüm oranlarının artırılmasını sağlıyor. İçerik siteleri içinse okuyucuların ilgi alanlarına göre en doğru içeriği sunan Segmentify, müşterilerinin sayfa gezinme sayılarını ve dolayısıyla reklam gelirlerini artırıcı bir fayda sağlıyor.

Segmentify’ın Avrupa Yatırım Fonu ACT’den ve StartersHub’dan aldığı yatırım ve küresel pazarlara açılımı ile ilgili konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu “Üniversiteler bugün yaratıcı fikirlerin teknolojiye dönüşümü ve ticarileşmesi konusunda öncü roller üstlenmektedir. Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknoparkları yoluyla birçok yeni girişimciye ev sahipliği yapmakta. Gerek verdiğimiz eğitimler gerekse dünya ile entegrasyon için kurduğumuz bağlantılarla kuluçka merkezlerimizden çıkarak dünyaya açılan girişimlerle gurur duymaktayız Yaratıcı fikirleri olan yatırımcılar ülkemizin geleceğini şekillendirecekler. Son olarak New York’ta KOSGEB desteğiyle oluşturacağımız kuluçka merkezinde girişimcilerin doğrudan dünya ile içiçe olmalarını hedefliyoruz. Segmentify gibi başarılı örnekler kuluçka merkezlerinde sadece söz değil, iş üretildiğinin de göstergesidir dedi.

ACT Desteği

Teknoloji temelli bir girişim sermayesi fonu olarak Temmuz 2015’te kurulan Accelerating the Commercialization of Technology (ACT)’nin ana yatırımcısı olan Avrupa Yatırım Fonu’na ilave olarak özel yatırımcıları da bulunuyor. ACT Türkiye’de geliştirilen ve küresel büyüme potansiyeline sahip teknoloji temelli girişimlere erken aşama yatırımları yapıyor. ACT, girişim başına 50.000 Euro’dan 2,5 Milyon Euro’ya kadar yatırım yapabiliyor. Özellikle üniversiteler, araştırma merkezleri, teknoparklar ve girişimcilik ekosistemindeki paydaşlarla yakın işbirlikleri içinde olan ACT, kurulduğu günden itibaren 600’den fazla girişimi ve teknolojiyi değerlendirdi. Önümüzdeki dönemde yatırım hazırlıkları devam eden diğer girişimlerin de açıklanması bekleniyor. ACT fonuna özel yatırımcılarla birlikte, bir AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) projesi olan TTA (Teknoloji Transferini Hızlandırma Fonu Projesi)’da kaynak aktarmaktadır. TTA Projesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK himayesinde Avrupa Yatırım Fonu (EIF) tarafından yönetilen bir projedir.

StartersHub, Segmentify’a 100 Bin Euro Yatırım Yaptı

Erken aşama teknoloji girişimlerinin hızla büyüyen, başarılı ve global şirketler olmaları için yatırımın yanı sıra ihtiyaç duydukları her alanda destek almalarını sağlayan StartersHub, bünyesindeki Startupbootcamp Istanbul hızlandırma programına katılmış olan Segmentify’a ek yatırım yaparak; girişimin büyüme hedeflerini desteklemeye devam ediyor.

Daha önce StartersHub bünyesindeki Startupbootcamp İstanbul’a katılmış olan ve hızlandırma programı aracılığıyla hem müşteri sayısı hem de gelir anlamında altı aylık sürede yaklaşık üç kat büyüme kaydeden Segmentify, devam yatırımı desteğiyle küresel pazara açılmayı hedefliyor.

Bugüne kadar desteklediği 23 girişime 4.3 milyon TL yatırım yapan StartersHub, yıl sonuna kadar toplamda 50 girişime kapılarını açmış olacak.

 

http://www.boun.edu.tr/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here