BMC, İki Büyük Savunma Firmasıyla Türkiye’de Ortak Şirket Kuruyor

0

BMC, Alman firması Rheinmetall AG ve Malezya merkezli Etika Strategi SDN ile Türkiyemerkezli bir ortak şirket kuracak. Ortaklığa ilişkin anlaşma yarın imzalanacak.

Şirket açıklamasına göre, BMC, yıllardır faaliyet gösterdiği savunma sanayii araçları alanında, özellikle Türk ortaklar ve Katar ordusu sahipliğine geçmesiyle 2 yıl içerisinde projelerini artırdı ve ordunun önemli ihtiyacı olan zırhlı araçlar grubunda önemli projeler başlattı.

Bu kapsamda BMC, dünyada 125 yıldır tank ve zırhlı araçlar alanında faaliyet gösteren Alman firması Rheinmetall AG ve Asya pazarlarının en önemli savunma sanayii firmalarından biri olan Malezya merkezli Etika Strategi SDN ile Türkiye merkezli bir ortak şirket kurulması konusundaki anlaşmayı yarın imzalayacak.

Kurulacak şirket, Türkiye ve bölgedeki barış ve huzura hizmet etmek amacıyla Türkiyemerkezli olarak Orta Doğu, Körfez ülkeleri ve Asya pazarlarında paletli ve tekerlekli zırhlı araçlar konusunda projeler geliştirecek ve hizmete sunacak.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir‘in himayesinde ve tüm ilgili şirket ortaklarının katılacağı imza töreni, saat 11.00’daÇırağan Sarayı‘nda gerçekleştirilecek.

 

HABERLER  15.08.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here