Walmart, Amazon’un rakibi Jet.com’u 3,3 milyar dolara satın aldı!

0

Amerika Birleşik Devletleri’nin bir çok eyaletinde faaliyet gösteren ve ucuzluğu ile bilinen dünyanın en büyük perakende marketler zinciri Walmart, henüz iki yıl önce açılmış online perakende websitesi Jet.com’u 3.3 milyar dolara bünyesine kattı. Bu satın alım şimdiye kadarki en büyük e-ticaret şirketi satın alımı olarak tarihe geçiyor.

3.3 milyar dolara Walmart’ın bünyesine katılan iki yıllık Jet.com tüm dünyada e-ticaretin geldiği yeri göstermesi açısından da oldukça önemli bir dönüm noktası anlamına geliyor.

Recode’da yer alan habere göre Jet.com’un kurucularından CEO Marc Lore  Jet.com’u yönetmekle kalmayacak aynı zamanda Walmart’ın online mağazası Walmart.com’un operasyonunu da yönetecek. Anlaşmaya göre ilk etapta Walmart Jet.com’a 3 milyar dolar nakit ödeyecek, geri kalan 300 milyon dolarlık meblağ zaman içinde ödenecek.

Jet.com genç olmasına rağmen, Özellikle alışveriş yaptıkça fiyatın düşmesi, 35 dolar altına ücretsiz kargo seçeneği, üyelikten ücret almaması gibi özellikleri ile tarz olarak Walmart ile yakın bir konumda olan e ticaret şirketi. Ancak burada kritik nokta Walmart’ın  Jet.com satın alımını e-ticaret konusunda ezeli rakibi Amazon ile rekabeti sürdürmek için yapmış olması.

Jet’in CEO’su Marc Lore, Walmart.com’un operasyon  sürecinde Walmart CEO’su Doug McMillon ile direkt bağlantıda olacak.

3.3 milyar dolara satın alınan Jet.com, daha önce 2.4 milyar dolara satılan Zulily.com’u geride bırakarak e-ticaret şirketleri arasında en üst sıraya oturuyor.

Geçtiğimiz yıl 14 milyar dolarlık online satışı ile Walmart 99 milyar dolarlık satış yapan Amazon’un gölgesinde kalan Walmart için yeni bir soluk olacak Marc Lore’un bu rekabet hakkında nasıl bir strateji izleyeceği merak ediliyor.

 

PAZARLAMASYON 09.08.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here